Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD LİDERİ ETKİN PİŞMANLIK İSTİYOR!
IŞİD LİDERİ ETKİN PİŞMANLIK İSTİYOR!
Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden “Abu Zeyd/Üstad Zeyd” kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai’nin Türkiye’de yakalandığını açıklamışdı.Avukat eşliğinde yaklaşık 6 saat ifade veren şüpheli tutuklanarak cezaevine yollandı. Sumaidai etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan etti.
9 Eylül 2022, 18:03
 
 
Türkiye'de gözaltına alınan IŞİD yöneticilerinden Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Talebi kabul eden hakimlik Al Sumaidai'nin tutuklanmasına karar verdi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının düzenlediği operasyonla Türkiye'de yakalanan IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai tutuklandı.
 
İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerindeki işlemleri tamamlanan ve bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Al Sumaidai, soruşturma savcılığına çıkarıldı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı tarafından 6 saat ifadesi alınan şüpheli, "Anayasa'yı ihlal" suçundan tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.image
 
'ÖRGÜTÜN EĞİTİM VE ADALET BAKANLIĞINI YAPTIM'
Al Sumaidai'nin savcılıktaki ifadesinde, örgüte katılmadan önce Irak'ta din alimliği yaptığını söylediği belirtildi. Al Sumaidai, öğrencilerinden birinin, örgütün askeri kanat sorumlusu olan "Ebu Müslim El Türkmani" kod adlı kişinin oğlu olduğunu ifade etti.
 
Örgüt lideri Ebubekir El Bağdadi'nin, 2012 yılında bu kişi aracılığıyla örgüte biat etmesi talimatının verildiğini dile getiren şüpheli, böylece Musul'da örgüte katıldığını belirtti.
 
Örgütte "Üstad Zeyd" kod adını kullandığını kabul eden Al Sumaidai, 2014 yılında IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinden sonra örgütün eğitim bakanı yapıldığını söyledi. Al Sumaidai, daha sonra da adalet bakanlığı yaptığını kaydetti.
 
Örgütte lider hatta "halife" konumunda bir kişi olabileceğini hissettiğini dile getiren Al Sumaidai, o dönem 'halife'nin yardımcısı konumundaki kişinin kendisinin emrine verildiğini anlattı.
 
Avukat eşliğinde yaklaşık 6 saat ifade veren şüpheli, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan etti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR