Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDEN ŞOK İDDİALAR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDEN ŞOK İDDİALAR
Karabük Üniversitesi'nin Instagram'daki "anonim itiraf sayfası", siyah kökenli öğrencilerle cinsel ilişki yaşayan bazı Türk öğrencilerin iddialarını gündeme taşıdı. Bazı öğrenciler, HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilişkilendirilen semptomlar yaşadıklarını belirtip hastanelere başvurduklarını aktardılar.
22 Mart 2024, 16:26

Sosyal medyadan tüm ülkeye yayılan Karabük Üniversitesi'ne ilişkin iddialar konuşulurken kurumdaki bazı bölümlerde çoğu öğrencinin yabancı uyruklulardan oluştuğu da gündeme geldi.

Karabük Üniversitesi'nde cinsel hastalık paniği yaşanıyor. 

Instagram'daki "anonim itiraf sayfası", siyah kökenli öğrencilerle cinsel ilişki yaşayan bazı Türk öğrencilerin iddialarını gündeme taşıdı.Bazı öğrenciler, HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilişkilendirilen semptomlar yaşadıklarını belirtip hastanelere başvurduklarını aktardılar.
 
Karabük Üniversitesi'nde eğitim gördüğü belirtilen öğrencilerin 'itiraf' sayfasında isimlerini gizleyerek paylaştığı mesajları konuşuyor. 
 
Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrenci krizi yaşandığına ilişkin iddialar ortaya atıldı. Yabancı öğrenci sayılarındaki artışla gündeme gelen üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüyle ilgili olarak paylaşılan veriler endişe verici boyutta.image
 
SINIFTAKİ 50 KİŞİDEN 48'İ YABANCI UYRUKLU
Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde bir sınıfa ait olduğu öne sürülen yoklama listesinde, 50 kişiden 48'inin yabancı uyruklu olduğu görülüyor. Gazeteci Gamze Dağ tarafından servis edilen sınıf listesindeki öğrencilerin çoğunun Afrika kökenli olduğu dikkatlerden kaçmazken, iddialar bununla da sınırlı kalmadı.image
 
Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrenci krizi mi yaşanıyor? 
Söz konusu mesajlarda şehirdeki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle birliktelik yaşadıktan sonra cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları anlatıldı. Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürüldü.
 
Üniversitede eğitim gören 12 bin yabancı öğrenci arasında 98 farklı ülkeden gelen bir topluluk bulunuyor. Bu uluslararası öğrenci kitlesinin yaklaşık 6 binini Afrika kökenli öğrenciler oluşturuyor.
 
YÖK BAŞKANI'NA SORULAR 
Mesajlar gün boyu sosyal medyanın gündeminde yer alırken Memleket Partisi de üniversiteye ilişkin bazı iddiaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdal Özvar'a sordu.
 
Partinin sosyal medya hesabından Prof. Dr. Özvar'a iletilen sorularda şunlar yer aldı:
- Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor? Çoğu bölüm ve sınıfın yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğu iddiası doğru mu? Dolar karşılığı diploma satışı yapılıyor mu? YÖK bu iddiaları araştırıyor mu, yoksa sadece izliyor mu?

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR