Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRAN DEPREMİ VAN'I VURDU
İRAN DEPREMİ VAN'I VURDU
İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde, Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç ev ve ahırlar yıkıldı.
23 Şubat 2020, 21:43
 
 
Türkiye-İran sınırında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Deprem, Van'dan da hissedildi ve Başkale'de yıkıma yol açtı..
 
Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem 5.0 kilometre derinlikte meydana geldi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin yarattığı hasara yönelik "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" açıklamasında bulundu.
 
 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bu sabah İran'da meydana gelen ve Van ilimizin Başkale ilçesinde bazı yapıların ve evlerin yıkıldı depremde ölü ve yaralı sayısını açıkladı. Soylu ilk açıklamasında, meydana gelen deprem dolayısı ile ''4 yetişkin 3 çocuk bu depremde ilk gelen bilgiler ışığında kaybettik'' dedi.
 
image
 
Sabah meydana gelen depremde çok sayıda evin yıkıldığı Başkale ilçesine bağlı mahallelerde, ikinci depremde de bazı evler yıkıldı, bazılarında da çatlaklar oluştu.
 
En çok hasarın yaşandığı Özpınar Mahallesi'nde yurttaşlar okul bahçesine kurulan çadırlara yönlendirildi. Jandarma ekipleri de yurttaşları evlere girmemeleri konusunda uyardı.
 
image
 
Öte yandan İran merkezli Fars haber ajansıysa sınırın İran tarafında mobil servis sağlayıcıların çalışmadığını aktarırken birçok köyde elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi.
 
Van'daki depremde eşini ve çocuklarını kaybeden kadının feryadı yürekleri dağladı
İran'ın Hoy kentinde meydana gelen ve Van'da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Nebahat Fırat'ın feryadı yürekleri dağladı. Evinin enkazının başında Kürtçe ağıtlar yakan Fırat, "Mahallemizde 8 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 3'ü benim çocuklarım, 1'i de kocam. Yuvam yıkıldı" dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR