Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HORTUM EGE'DE ORTAYA ÇIKACAK
HORTUM EGE'DE ORTAYA ÇIKACAK
Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Batı Akdeniz ile kıyı ve Güney Ege’nin etkileneceğini belirten Sürmeli, “Çarşamba ve Perşembe için risk söz konusu. Şu anki verilerde en azından sel riski görünüyor” dedi.
3 Şubat 2019, 22:28

 

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, geçtiğimiz hafta Antalya’da yaşanan hortum faciası ve İzmir’deki şiddetli fırtınanın ardından yeni bir sistemin daha geleceğini açıkladı.image

Batı Akdeniz ile kıyı ve Güney Ege’nin etkileneceğini belirten Sürmeli, “Çarşamba ve Perşembe için risk söz konusu. Şu anki verilerde en azından sel riski görünüyor” dedi. Ankara’da Çarşamba ve Perşembe günü, İstanbul’da Perşembe günü yağış bekleniyor. İzmir’de ise Perşembe günü yaşanacak 3 derecelik sıcaklık kaybının ardından kuvvetli yağış görülecek.

Sürmeli’nin hava durumuyla ilgili aktardığı bilgiler şu şekilde:

“Hortum, Antalya’yı kötü bir şekilde vurdu. Güney Ege ve Batı Akdeniz’de yine aynı şekilde bir hava olayı bekliyoruz. Şu anda oluşacak fırtınayı inceliyoruz. Aşırı düzeyde yağış, su baskınları ve sel bekliyoruz. Bu hava olayının Çarşamba günü Antalya ve çevresini, Perşembe günü kıyı ve Güney Ege ile tekrar Antalya çevresini vurmasını bekliyoruz. Çarşamba ve Perşembe için risk söz konusu. Şu anki verilerde en azından sel riski görünüyor. Batıda kuvvetli rüzgar yapıyor. Yavaş yavaş iç bölgelere doğru ilerliyor.”

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Son Durum

İstanbul’da lodos, sıcaklığı 15 dereceye tırmandırıyor. Ankara’da da güneş etkisini sürdürecek ve sıcaklık 10 dereceye ulaşacak. Ancak Çarşamba ve Perşembe bölgesel yağışlar görülüyor. İzmir’de sıcaklık 14 derece civarında olacak. İzmir’deki bölgesel yağmurlar özellikle Perşembe günü 3 derecelik sıcaklık kaybıyla birlikte kuvvetlenecek.

Fırtınadan korunmanın yolları

  • Meteoroloji’den gelen uyarıları televizyon ve internetten düzenli olarak takip edin.
  • Balkonda bıraktığınız mobilyalarınız varsa onları koruma altına alın, pencere önündeki saksıları mutlaka içeri taşıyın.
  • Otomobillerinizi kapalı otoparklara park etmeye özen gösterin.
  • Pencerelerin panjurlarını kapatarak hem camlarınızın kirlenmesine hem de içeri su sızmasına engel olun.
  • Fırtına durmadan sokağa çıkmayın. 
  • Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR