Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DANİMARKA'DA TÜRKİYE KARŞITI OLDU
DANİMARKA'DA TÜRKİYE KARŞITI OLDU
Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, “Demokrasi ve hukuk devleti, özgürlükler ve insan hakları prensipleri gibi Avrupa değerlerinden hızla uzaklaşmakta olan bir ülke ile Avrupa Birliği'nin üyelik görüşmesi yapması anlamsızdır” dedi.Kaynak: Türkiye karşıtlığı kervanına Danimarka da katıldı!
4 Eylül 2017, 19:52

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinden AB de gelişen Türkiye karşıtlığı yayılıyor.

Dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ve SPD Genel Başkanı Martin Schulz’un yaklaşan seçimlerden dolayı katıldıkları tartışma programında dile getirdikleri, Türkiye ile üyelik görüşmelerinin sona erdirilmesi düşüncesine Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen de katıldığını söyledi.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, “Demokrasi ve hukuk devleti, özgürlükler ve insan hakları prensipleri gibi Avrupa değerlerinden hızla uzaklaşmakta olan bir ülke ile Avrupa Birliği’nin üyelik görüşmesi yapması anlamsızdır” dedi.
 
Politiken gazetesine yazılı bir açıklama göndererek görüşlerini açıklayan Lars Lökke Rasmussen, “Türkiye uzun süredir yanlış yolda ilerliyor. Görebildiğim kadarıyla bugünün Türkiye’si Avrupa Birliği üyesi olabilmekten çok uzaktadır.
 
Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ne karşı gösterdiği sert tepkiler Avrupa ile Türkiye arasındaki mesafeyi daha da açtı.
 
Bir yandan da, Türkiye AB’nin önemli bir komşusudur. Türkiye ile kritik diyalog kurmamız gerekir. Göç konusunda, terörizme karşı işbirliğinde ve ticari ortaklıklar konusunda Türkiye ile işbirliğine devam etmemiz gerekir” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR