Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSRAİL İLE AŞK BAŞKADIR !
İSRAİL İLE AŞK BAŞKADIR !
Türkiye, Gazze’de bir enerji santrali ve tuzlu su arıtma tesisi kurulmasına İsrail’in izin vermesi koşuluyla, “Gazze’ye uygulanan ambargo kalkmalı” ısrarından vazgeçti.
27 Haziran 2016, 22:59

 

Türkiye ve İsrail anlaşmaya vardı Avrupa ve İsrail medyası buna karikatürlerle anlam kazandırdı. Tarafların anlaşmayı pazar günü biraraya geldikleri İtalya'nın başkenti Roma'da sonlandırdığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara olayı sonrasında ilişki düzeyinin düşürüldüğü İsrail'le uzlaşma için koyduğu "Gazze'ye deniz ambargosu kalksın" şartından vazgeçince, Ankara ile Tel Aviv arasında uzlaşma sağlandı.

Mavi Marmara gemisine yapılan ve 10 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiği baskınla ilgili olarak İsrail, Türkiye'ye 20 milyon dolar ödeyecek. Para hayatını kaybeden ya da yaralananların ailelerine verilmesi yerine özel bir fona devredilecek olması ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekti..

İsrail ile Anlaşmanın ardından, Ak Parti İsrail dostluğu yeni bir boyun kazanınca muhafazekar kesimin alt tabakası için bir algı operasyonu hayata geçirildi.image

AKTroller #İsraileDizÇöktürenERDOĞAN etiketiyle bunu büyük bir başarı olarak gösterdi ,ancak Avrupa ve İsrail medyası ,Erdoğan ve İsrail arasında ilişkilerin çok sıcak ve samimi bir boyuta geçtiğini karikatürler ve makalelerle okurlarına aktardılar.

İsrail ile başlayan ilişkinin tabana karşı kamufle operasyonu.

Ancak zafer gibi sunulan anlaşmanın içeriğine bakıldığında durumun hiç de öyle olmadığı görülüyor

image

ERDOĞAN AMBARGODAN VAZGEÇTİ, ANLAŞMA SAĞLANDI

İsrail tarafı ise, Gazze’ye uygulanan deniz ambargosunun “uluslararası kurallar çerçevesinde yapıldığını” vurgulayarak, bu konunun “ulusal güvenlik meselesi olduğunu” Türkiye’ye bildirmiş, ambargonun kaldırılmasının söz konusu olmayacağını açıklamıştı. İsrail’in geri adım atmaması üzerine, bunu yapan taraf Türkiye oldu.

Türkiye, Gazze’de bir enerji santrali ve tuzlu su arıtma tesisi kurulmasına İsrail’in izin vermesi koşuluyla, “Gazze’ye uygulanan ambargo kalkmalı” ısrarından vazgeçti.

Diplomatik kaynaklara göre, enerji santrali ve arıtma tesisi de, İsrail’in sıkı denetimi altında kurulacak. Bu tesislere ilişkin malzemeler Gazze’ye deniz yoluyla doğrudan gönderilmek yerine, önce İsrail limanlarına indirilecek. Buradaki denetimlerin ardından Gazze’ye geçişlerine izin verilecek.                                                                                               image

HAMAS’IN TÜRKİYE BÜROLARI “SIFIRLANACAK

İsrail’le varılan anlaşmanın bir başka şartı ise, Hamas’ın Türkiye’deki temsilciliklerinin, bir anlamda” Hamas'ın sıfırlanması” olacak ve Hamas'ın varlığı İsrail tarafından denetim altında tutulması olarak görülüyor.

TÜRKİYE İSRAİL ANLAŞMASI HAKKINDA OLUMSUZ İDDİALAR VAR

image

Hamas’ın İstanbul’daki bürosu, bir “operasyon merkezi” olmaktan çıkıp, “küçük, etkisiz ve temsili bir büro” haline getirilecek.

Türkiye’deki Hamas bürolarında İsrail’in “uygun görmediği” isimler bulunamayacak, Türkiye, yine İsrail’in “onay vermediği” Hamas yetkililerine ülkeye giriş izni de vermeyecekimage

MAVİ MARMARA'DA ÖLDÜRÜLEN  10 kişi İÇİN İSRAİL ÖDEME YAPACAK

 BBC'nin İsrailli bir yetkiliye dayandırarak, Mavi Marmara saldırısında  hayatını kaybedenlerin ailelerine bir fon aracılığyla 20 milyon dolar tazminat vereceğini belirtti.image

Türkiye'nin bunun karşılığında İsrail devletine ve baskında yer alan askerlere karşı suçlamalarını geri çekeceği ve ilişkilerin yeniden büyükelçi seviyesine çıkaracağı aktarıldığı ve olayın kapatılacağı iddia edildi..

 
İsrail Akdeniz'de Türkiye'yi sindirme saldırısı yapmıştı. 
 
Mayıs 2010'da İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Gazze ablukasını delmek için Türkiye'den yola çıkan, insani yardım yüklü Mavi Marmara gemisinin, uluslararası sularda İsrail komandolarının baskınına uğramasının ardından İsrail ile Türkiye ilişkileri askıya alınmıştı. Baskında 10 kişi öldürülmüştü.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR