Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PERAKENDE GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ
PERAKENDE GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ
Her yıl dünyaca ünlü konuşmacıların yer aldığı ve bu yıl 15’incisi düzenlenen  Ana sponsorları Multi Turkey, CardFinans, Hopi olan Perakende Günleri,  İstanbul Lütfi Kırdar’da gerçekleşti
26 Kasım 2015, 18:00

 

Her yıl dünyaca ünlü konuşmacıların yer aldığı ve bu yıl 15’incisi düzenlenen  Ana sponsorları Multi Turkey, CardFinans, Hopi olan Perakende Günleri,  İstanbul Lütfi Kırdar’da gerçekleşti

Ulusal ve uluslararası binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Lütfi Kırdar, bu yıl da birbirinden farklı etkinliklerle ziyaretçilerini buluşturmaya devam ediyor.

Her yıl dünyaca ünlü konuşmacıların yer aldığı ve bu yıl 15’incisi düzenlenen Perakende Günleri, 25 - 26 Kasım tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar’da gerçekleşti..

19 farklı oturumda birbirinden uzman 21 konuşmacı ile buluşturdu.

Türkiye’deki en büyük iş dünyası organizasyonu ve uluslararası alandaki sayılı organizasyonlardan biri olan Perakende Günleri, bu yıl B2B toplantılarla uluslararası yatırımcılar, perakende grupları, master franchisee'ler, AVM'ler ve ülke danışmanlarıyla bir araya gelme imkânı sunacak. Moderatörlüğünü sektörün genç isimleri, Derimod Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Zaim ile Murat Zaim’in üstleneceği etkinlik; dünyayı en çok etkileyen ekonomist ve düşünürlerden biri olan Harvard Üniversitesi Profesörü, Venezula Planlama Eski Bakanı Prof. Ricardo Hausmann; ‘The Retail Revival’ kitabının yazarı usta perakendeci, perakende devlerinin bir numaralı danışmanı Doug Stephens; teknoloji ve iş dünyasının sıradışı düşünürü Peter Hinssen; görsel mağazacılığı, sadece estetik kaygılarla yapılan uygulamalar olmaktan çıkaran GH&Associates, New York, Sao Paulo, Kurucusu ve Başkanı George Homer vedünyaca ünlü Siber - İllüzyonist Marco Tempest gibi önemli isimleri katılımcılarla buluşturdu.

Perakende Günleri’ne ana sponsor olarak destek veren Multi Turkey’nin Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, perakende dünyasının geleceğe hazırlanmak için büyük bir değişime girmesi gerektiğine dikkat çekti.

image

Türkiye genelinde 16 Forum Alışveriş Merkezi ile Türkiye’nin en büyük perakende platformu olan Multi Turkey, 15. Perakende Günleri’nin bu senede ana sponsorları arasına yer aldı. Multi Turkey’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve AYD (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) Başkanı Hulusi Belgü, ‘AVM’lerin Geleceği’ başlıklı konuşmasında AVM’lerin yaşadığı büyük değişime dikkat çekti.

Hulusi Belgü, “Perakende dünyası geleceğe hazırlanmak için artık daha büyük bir değişime girecek. Çünkü müşteriyi online sipariş vermek yerine koltuğundan kalkıp sokağa çıkmaya ikna edecek farklı deneyimler sunmak gerekiyor. İnsanlarda mutlaka AVM’ye gitmeleri ve gitmezlerse bir şeyleri kaçıracakları hissini yaratmak lazım. Bu nedenle farklı kiracı karmaları, daha küçük mağaza boyutları gündeme gelecek. Gelişen sevkiyat yöntemleri ile gelecekte mağazalarda bir ürünün her boyu ve çeşidini tutmak gerekmeyecek. Bu nedenle mağaza boyutları küçülecek. Pop-up mağaza konsepti, ülkemizde de yaygınlaşacak. Konut, ofis, alışveriş ve eğlenceyi bir araya getiren çok amaçlı kullanım konseptlerini artık daha çok göreceğiz” diye konuştu.

“Kendimize değil, tüketiciye uygun projelere imza atmalıyız”

‘Perakendenin Geleceği: Hayaller Değil Gerçekler’ konulu konuşması ile Perakende Günleri’15’in dikkat çeken isimlerinden biri olan dünyaca ünlü perakende fütüristi Doug Stephens, son yıllardaki teknolojik ve ekonomik gelişmeler çerçevesinde perakende sektörünün fotoğrafını çekti.

Günümüzde tüketicilerin içinde bulunmaktan keyif aldıkları, tüm ihtiyaçlarını karşılayabildikleri, hayatını kolaylaştıran, şehir ile bütünleşen, çevre ile uyumlu projeler görmek istediğine dikkat çeken Belgü, “Bu ihtiyaca cevap verebilmek için biz sektör temsilcilerine çok önemli bir rol düşüyor. Tüketicinin nabzını tutmalı, dünyadaki trendleri yakından izleyerek ülkemize uyarlamalı; ‘kendimize uygun olan’ değil ‘tüketiciye uygun olan’ projelere imza atmalıyız” dedi.

Alışveriş merkezi sektörü istikrarlı büyüyor

Yabancı sermaye, ciro, ziyaretçi ve istihdam oranlarına bakıldığında alışveriş merkezi sektörünün Türkiye’de istikrarlı bir şekilde büyüdüğünün görüldüğünü dile getiren Hulusi Belgü, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Türkiye çapında toplam 354 AVM’ye eriştik. Anadolu'da AVM'si olmayan 22-23 şehir kaldı. Türkiye genelinde AVM’ye gitme sıklığında artış var. AVM’de geçirilen süre arttı. Tüm bu veriler, ülkemizde alışveriş merkezlerine tüketici nezdinde ilginin canlı olduğunu gösteriyor ve gelecek için de bize ümit veriyor.”

“Tarihte ilk defa güç tüketicinin elinde”

Perakendenin geleceğine ilişkin paylaşımlarda bulunan Dünyaca Ünlü Perakende Fütüristi Doug Stephens; “2014 yılında bütün dünyada 1.5 trilyon dolar e-ticaret hacmi oldu. Yıllık büyüme oranı yüzde 23. Yüzde 30 - 35’lik büyümeler görebiliriz. Bekarlar gününde AliBaba’da dakikada 65 milyon dolarlık satış yapıldı. Ürün araştırmalarının yüzde 44’ü dijitalde yapılıyor. Şimdi e-ticaretin esas yapması gereken, satın alınan şeyleri en kısa sürede bize ulaştırmak... Perakendede esas savaş hızlı teslimat” dedi.

Tüketicilerin doğrudan satış alışlarında yüzde 70 artış olduğunu ve markaların yüzde 40’ının doğrudan satış yaptığını belirten Stephens; “E-ticaret gerçekten bütün mağazaları kapatacaksa, neden bütün internet şirketleri fiziksel mağaza açıyor? Çünkü; bir markaya sahip olmak, fiziksel ve duygusal bağ kurmak için mağaza gerekli ve mağazalara hep ihtiyaç duyucağız. Bu bağ ihtiyacı ortadan kalkmayacak. Ayrıca, şu da bir gerçek ki; çok uzun bir dönemin sonuna geliyoruz. Reklama yapılan harcama demek, fiziksel mağazaya çok insan gelmesi anlamına gelmiyor. Tüketicinin hareketlerini artık tahmin etmek çok zor. Tarihte ilk defa güç tüketicinin elinde, koşulları tüketiciler belirliyor. Tüketici nerede isterse mağaza orada… Perakende geçiş dönemi içinde, markalar bunu anlamalı ve buna göre hareket etmeli. Mağazalar, sadece ürün tedarik eden bir yer değil, deneyim sunan bir yer olmalı. Artık bir öykü olmalı, hikaye yaşanmalı. Mobil teknolojileri öykü yaratmak için kullanmalı” açıklamasında bulundu.

image

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır; seçim sonrasında Türkiye’yi yorumlayarak “20 ayda 4 seçim yaptık, bunun sonucunda ortaya çıkan tablo bize nasıl bir geleceğin beklediğini söyleyecek. Hükümetin önünde iki yol var: “Seçimleri kazandık başkanlığı da getirelim” derlerse başka Türkiye; yapısal reformlar yaparlarsa başka Türkiye yaşayacağız. Peki Türkiye şimdi neyi hedef alacak? Daha önce Avrupa Birliği’ni hedefliyordu ve yapılması gerekenler belliydi” dedi.

Ağırdır; 2040 projeksiyonun ne olacağına ilişkin; “Avrupa’nın taşrası mı, bilgi toplumu mu, tohumu ve yazılımları üreten, hukuku düzgün olan, kadının hayata katıldığı ülkelerden mi, yoksa kadını iş gücüne ve sosyal hayata katmayan ülkelerden mi olacağız? Şu anki konjonktüre göre; sadece hükümetlerin tercihlerine bağlı olmayan bir durum var. Çevresel faktörler çok etkin. 1 Kasım sabahı olan problemlerin hepsi halen önümüzde, hatta daha da şiddetlenerek duruyor. Bu karmaşıklığı sadeleştirip hedefi ve çözümleri netleştirmeliyiz. Bugünün hayatı, basit neden ve sonuçlar üstüne değil, karmaşık ve farklı aktörlerin içinde olduğu bir senaryo üzerine kurulu. Son yaşadığımız 30 - 35 yılı bir bütün olarak inceleyip oradan sonuçlar ve iç görüler çıkarmak gerekli. Bugünün hayatında verimsizlik hakim, artık 18 ay sonrasını tahmin edemiyoruz. Yeniden biz olmayı öğrenmeliyiz. Toplumsal mutabakat sağlayamazsak sorunlarımızı çözemeyiz. Kuralları bütüncül bir şekilde koymalıyız. İşin doğasına uygun değişimi başarmamız lazım. Sırf moda olduğu için bir değişimi fetiş haline getirmemeliyiz” açıklamasında bulundu.

 Perakende Günleri, ikinci günün sonunda sektörün en prestijli ödüllerinin verildiği Perakende Güneşi Ödülleri Töreni'yle son buldu

image

.Perakende Güneşi Ödülleri’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi ‘Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’ oldu.

Her yıl başarılı ve özgün çalışmalarıyla sektörün gelişimine katkıda bulunan kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği sektörün en prestijli ödülleri olan “Perakende Güneşi Ödülleri” 26 Kasım 2015 Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen törende sahiplerini buldu.

Perakende sektörüne yönelik etkinlikleri ile fark yaratan, katma değer sağlayan ve sektörü aynı çatı altında toplayan Soysal tarafından düzenlenen Perakende Günleri“Perakende Güneşi Ödülleri” ile sona erdi. Her yıl olduğu gibi sektörden gelen yoğun katılım sonrasında ayrıntılı ve titiz bir süreçle belirlenen ödüller 7 ayrı kategoride verildi.

Perakende Güneşi 2015 Ödülü’ne hak kazananlar:

Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Süleyman Orakçıoğlu – Orka Yönetim Kurulu Başkanı

Perakendeye Katkı Ödülü - Mudo Concept

ATU Özel Ödülü - Vakko

Genç Liderler Ödülü - Talha Çilek – Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi

En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü - Cem Eriç – Kanyon Genel Müdürü

En Başarılı Sosyal Medya Kullanımı Ödülü - Vestel - Pazar Kahvaltısı

En Başarılı İnsan Kaynakları Uygulaması Ödülü - Lc Waikiki - Waisimo uygulaması

image

Perakende sektörünün en prestijli ödülü olarak kabul edilen ‘Perakende Güneşi Ödülleri’nin jürisi de sektörün en özel isimlerinden oluşuyordu..

Jüride; MOSDER Temsilcisi/ Kelebek-Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, KMD Temsilcisi / Boyner Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Karadeniz, GPD Temsilcisi / Özay Hukuk Bürosu Merter Özay, TURYİD Temsilcisi / TURYİD Genel Koordinatörü Vedat Dilber, Next Academy Başkanı Levent Erden, BMD Temsilcisi / Vakko CEO’su Jaklin Güner, Finansbank Ödeme Sistemleri Direktörü Murat Koraş, AYD Temsilcisi, ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, GAT Group Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuşin Oral, Multi Turkey Kiralama Direktörü Özge Ülkü, TMD Temsilcisi / Harvey Nichols, Brandroom ve Galeries Lafayette’ten Sorumlu Genel Müdürü Simge Telman, Boyner Holding Başkan Yardımcısı Serdar Sunay, MTD Temsilcisi / MTD Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kaya, BÜYEM Direktörü Yard. Doç. Dr. Tamer Atabarut . bulundu.

Şeffaf Gazete.com

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR