Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDEMOĞLU'NDAN SERVET VERGİSİ ÖNERİSİ
ERDEMOĞLU'NDAN SERVET VERGİSİ ÖNERİSİ
Seçim sonrası yeni vergilerin konuşulduğu, ekonomi yönetiminin de ısrarla reddettiği bu dönemde vergilerle ilgili önemli bir çıkış, son yılların dikkat çeken hissesi SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu'ndan geldi.
25 Mart 2024, 13:12
 
SASA'nın da dahil olduğu Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ekonomide Ramazan ve bayramın tersten yaşanarak "Önce bayram yaptık, arkasından Ramazan geldi" dediği ortamda, düşük faizli kredi kullananların da büyük kârlar elde ettiğini ancak bir bölümünün işine yatırmadığını söyledi.
 
"Bence bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var" 
ERDEMOĞLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ekonomide yaşanan sıkıntıları gözden geçirirken şu saptamaları yaptı'' Yüzde 1 Servet Vergisi gelsin, 150 milyar dolar ‘deprem kaynağı’ yaratılsın ''
SASA'yı bünyesinde barındıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'ndan sürpriz bir 'servet vergisi' çıkışı geldi.
 
Erdemoğlu, varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesten yüzde 1 Servet Vergisi alınsın önerisinde bulundu.
Devlet memurları için Rahmi Koç'a benzer şekilde, '2002 yılında kamuda 2.5 milyon kişi çalışıyordu. Şimdi 6 milyona yakın kamu çalışanı var. Bu durum büyük kambur. Ya kamuda çalışan sayısını hızla azaltacaksın ya da maaşlarını düşük tutacaksın. Başka seçenek yok' diyen SASA'nın patronu, emeklilik sisteminde de dünyada 4 çalışana karşı 1 emekli dengesinin, Türkiye'de 1,6-1,7 çalışana karşılık olduğunu söyleyerek 'Bu, SGK için büyük yük. Sürdürülebilir bir durum değil' ifadelerini kullandı.
 
6 milyon liranın üzerindeki varlıklardan alınacak Servet Vergisi, 24 ay veya 36 ay taksitle tahsil edilsin. Toplanacak kaynak 150 milyar doları bulur.
Toplanacak 150 milyar dolar bütçe dışında, şeffaf, denetime tabi ayrı bir fonda tutulsun. 50 milyar doları 6 Şubat depremi kapsamından 11 ilimize harcansın. 100 milyar dolar da başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nin kentsel dönüşümü için kullanılsın.
 
Kaynakların da '150 milyar dolar bütçe dışında, şeffaf, denetime tabi ayrı bir fonda tutulsun. 50 milyar doları 6 Şubat depremi kapsamından 11 ilimize harcansın. 100 milyar dolar da başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nin kentsel dönüşümü için kullanılsın' diye görüş belirtti.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR