Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MNG HOLDİNG YURTDIŞINA MI GİDECEK?
MNG HOLDİNG YURTDIŞINA MI GİDECEK?
MNG'nin yurt dışı projelerinin değerinin Türkiye'deki projelerinden daha fazla olduğu ifade edilmişti.Tüm bu gelişmeler, MNG Holding'in Türkiye'den çekilmeye hazırlandığına dair iddiaları yoğunlaştırıyor.
24 Mart 2024, 15:16
 
Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden biri, ülkeden ayrılmaya hazırlanıyor. MNG Holding, son dönemdeki satışlar ve küçülme hamleleriyle dikkat çekiyor.Şirket, MNG Kargo'nun DHL Group'a satışının ardından, Abu Dabi merkezli Ghitha Holding ile MNG Havayolları ve Taşımacılık'ın %44'ünü 211 milyon dolara satış anlaşması imzalayarak gündeme geldi.
 
Holdingin factoring şirketindeki küçülme de dikkat çekiyor.
Türkiye'deki factoring sektörü, 2023 verilerine göre büyük bir hacme ulaşmış durumda.
Ancak MNG Factoring'in geçen yıldan itibaren kontrollü bir şekilde küçüldüğü ve şube sayısını azalttığı belirtiliyor. Şirketin web sitesi ve finansal raporları da bu durumu doğruluyor.
              image
MNG Factoring'in müşteri sayısında da ciddi bir düşüş yaşandığı iddia ediliyor. Bu durum, şirket çalışanları arasında endişe yaratmış durumda.
Geçmiş yıllarda, Mehmet Nazif Günal ve MNG'nin yurt dışına, özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya yoğunlaşması hakkında haberler yapılmıştı.
 
Bu doğrultuda, MNG'nin yurt dışı projelerinin değerinin Türkiye'deki projelerinden daha fazla olduğu ifade edilmişti.Tüm bu gelişmeler, MNG Holding'in Türkiye'den çekilmeye hazırlandığına dair kuvvetli işaretler sunuyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR