Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TELEFON İLE SATIŞ KABUSU
TELEFON İLE SATIŞ KABUSU
Markaların müşterileriyle ilişkilerini geliştirmelerindeki en önemli araçlardan birisi çağrı merkezleri. UNIQ Eğitim ve Danışmanlık, satış odaklı çağrı merkezlerinde müşterilerin en sık yaşadıkları problemleri gösteren bir infografik hazırladı.
6 Kasım 2014, 11:50

 

Markaların müşterileriyle ilişkilerini geliştirmelerindeki en önemli araçlardan birisi çağrı merkezleri. UNIQ Eğitim ve Danışmanlık, satış odaklı çağrı merkezlerinde müşterilerin en sık yaşadıkları problemleri gösteren bir infografik hazırladı.

İnfografik verilerine göre; sık karşılaşılan sorunların başında müşterilerin çağrı merkezlerini aradıklarında kendilerini farklı bir ürün satın alırken bulmaları, müşteri temsilcilerinin ürünle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamaları ve izinsiz yapılan satış aramaları geliyor.

Çağrı merkezlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan UNIQ Eğitim ve Danışmanlık, satış odaklı çağrı merkezlerinin müşterileriyle yaşadıkları sorunları bir infografik çalışma ile ortaya koydu.

Müşteriler, Kendilerini Başka Bir Ürün ya da Hizmet Alırken Buluyor

Çalışmaya göre müşterilerin satış odaklı çağrı merkezleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntıların başında ilgili olmayan ürün ya da hizmetin satılmaya çalışılması geliyor. Destek almak için çağrı merkezlerini arayan müşterilerin %47’si, ilgili olmayan ürün ya da hizmetin kendisine satılmaya çalışılmasından rahatsız oluyor. Diğer bir taraftan müşterilerin %52’si de kendilerini başka bir ürün ya da hizmet satın alırken buluyor.

Müşteri Temsilcileri Yetersiz Bilgiye Sahip

Satın almak için arama yapan müşterilerin %47’si, sunduğu hizmet ya da ürün ile ilgili eksik bilgi sahibi olan ve kendisini doğru yönlendiremeyen temsilcinin yetersiz olduğunu düşünüyor.

Defalarca Aranmak Müşteriyi Rahatsız Ediyor

Müşterilerin %38’i istememelerine rağmen defalarca aranarak aynı teklifin yapıldığını belirtiyor.  Günde 2-3 kez müşterilerini arayan, müşterinin ihtiyacına yönelik bir ürün ya da kampanya sunmayan firmaların çağrı merkezleri herkese rahatsızlık veriyor.

Müşterilerle Uzun Vadeli Bir İlişki Geliştirmek Çok Önemli

İnfografik verilerini değerlendiren UNIQ Eğitim ve Danışmanlık CEO’su Alp Kohen, çağrı merkezlerinde satış yapmanın yanı sıra müşteriyle uzun vadeli bir ilişki geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Kohen, kurumlara özel tasarladıkları Satış Gelişim Akademisi’nde bu yönde eğitimler verdiklerini, müşteri temsilcilerinin satış konusunda farkındalıklarını  arttırdıklarının ve bunu yaparken de müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurarak doğru ve kaliteli satış yapma becerisi  kazandırdıklarının da altını çizdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR