Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜLKER DÜNYA DEVİNİ ALDI
ÜLKER DÜNYA DEVİNİ ALDI
Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits’i satın almasıyla dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi.
4 Kasım 2014, 10:52

 

Yıldız Holding'in 3.2 milyar dolara dünyanın en büyük bisküvi üreticilerinden United Biscuits'i alması Türkiye tarihinin en büyük satın alması oldu.

Anlaşmayla ilgili detaylar bugün açıklandı. Söz konusu anlaşma Türkiye tarihinin satın alma bedeli olarak en büyük anlaşması oldu.

Yıldız Holding, kökleri 184 yıl öncesine dayanan İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i satın aldı. Satın almanın 3 milyar dolar karşılığında gerçekleştiği ifade ediliyor. Böylece Türkiye tarihinin şimdiye kadar ki en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşmiş oldu. 2010 yılından bu yana satış masasında olan Unites Biscuits'e Ülker'in yanında ABD'li Kellogg K.N ve Burton's Biscuits de teklif vermişti.

 

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits’i satın almasıyla dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi. image

United Biscuits’in Avrupa’da 11, Nijerya, Suudi Arabistan ve Hindistan’da da birer olmak üzere toplam 14 fabrikası bulunuyor. Şirketin 7.171 çalışanı var.

Ülker Holding'ten yapılan açıklamada satın alma fiyatı ile ilgili bir rakam yer almadı ancak Reuters'a bilgi veren konuya yakın kaynaklar teklifin 3 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.  

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, United Biscuits'in 10 gün içinde satın alınacağını açıkladı.

Ülker, "United Biscuits'in alınması işleminde biz 10 günde devir alacağımız taahhüdünü verdik. Satın almada yabancı finans kuruluşlarının gücünü arkamızda hissettik. United Biscuits'e fabrikaları dahil 200 milyon dolarlık yıllık yatırım planımız var. Satın alma işleminde finansmanın yüzde 60'ını kendimiz koyacağız. Yüzde 40 finan kuruluşlarından sağlayacağız" dedi.   

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR