Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA DEVİ TÜRKİYE'DEN VAZ GEÇTİ
DÜNYA DEVİ TÜRKİYE'DEN VAZ GEÇTİ
Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi VW’nin yeni yatırımını kapmak için Polonya ile çekişen Türkiye, bu yarışı kaybetti.
18 Mart 2014, 16:34

 

Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi VW’nin yeni yatırımını kapmak için Polonya ile çekişen Türkiye, bu yarışı kaybetti.

Alman Volkswagen Grubu’nun Polonya’nın batısına 1.1 milyar dolarlık (800 milyon Euro) yatırım yapacağı belirtildi.  Polonya Yatırım Ajansı'ndan yapılan açıklamada, “VW Grubu, Wrzesnia’ya yaklaşık 3.4 milyar ziloti (1.1 milyar dolar) yatırım yaparak ticari araç modeli Crafter’ı üretecek. Bu yatırımla kurulucak fabrikada 2 bin 300 kişi istihdam edilecek” denildi.

CRAFTER'İN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Bu açıklamaya göre VW, yenilenecek ticari araç modeli Crafter’ın üretim üssü olarak ‘Avrupa Birliği’nin muslukçusu’ olarak anılan Polonya’yı seçmiş oldu.
Volkswagen, 2016’nın sonundan itibaren üretmeye başlayacağı yeni Crafter fabrikası için yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırım yapacak. Polonya’daki yeni tesiste yılda 100 bin Crafter üretilecek.

image

TÜRKİYE'DE GÜNDEMDEYDİ

Türkiye'nin en çok satılan ikinci otomobili olan Volkswagen'in Türkiye'ye yatırımı uzun bir süre gündemi meşgul etmiş, özellikle eski bakanlar Zafer Çağlayan ve  Nihat Ergün Volkswagen'i Türkiye'de yatırıma ikna etmek için büyük çaba göstermişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR