Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUUDİ ARABİSTAN'DA Şİİ OPERASYONU
SUUDİ ARABİSTAN'DA Şİİ OPERASYONU
Yemen’de Şii Husi hareketine yönelik hava saldırıları başlatan Suudi Arabistan, ülke içinde de Şii mahallelerine yönelik “teröristlerin barındığı” iddiasıyla operasyonlar düzenliyor.
7 Nisan 2015, 08:50

 

Yemen’de Şii Husi hareketine yönelik hava saldırıları başlatan Suudi Arabistan, ülke içinde de Şii mahallelerine yönelik “teröristlerin barındığı” iddiasıyla operasyonlar düzenliyor.

BBC’nin haberine göre Suudi Arabistan yetkilileri, Katif bölgesine operasyon düzenledi. İçişleri Bakanlığından bir yetkili güvenlik güçlerinin “terörist” olarak nitelendirdiği Şii eylemcileri aramakta oldukları bir sırada ateş açıldığını, bir polisin öldüğünü açıkladı. Olayda bir sivil ile yabancı uyruklu bir kişinin de yaralandığı, yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi, dört kişinin gözaltına aldığını söyledi. Aynı yetkili operasyonda bazı silah ve mühimmata el konduğu da ileri sürüldü. 

Middle East Eye (MEE) haber sitesinin haberine göre operasyonun bölge halkının Yemen’e saldırıları protesto etmek için yaptığı eylemler gerekçesiyle düzenlendiğini yazdı. 

Habere göre eylemciler en az 30 kişinin yaralandığını belirterek, güvenlik güçlerini Yemen’e askeri müdahaleyi protesto etmek isteyenlere saldırmakla suçladı. Eylemcileri gözaltına alınanların sayısının ise 4 değil 22 olduğunu belirtiliyor. Gözaltına alınanların arasında 2012 yılında yine Suudi güvenlik güçleri tarafından demokratik reformların talep edildiği eylem sırasında öldürülen Zuhair el Said’in yakınları da olduğu öğrenildi. 

Petrol kaynakları bulunan ancak yoksul bir bölge olan Awamiye’de “Şiilere yönelik ayrımcılık” gerekçesiyle sık sık eylemler düzenleniyor. Son polis saldırısında ise pazar günü 40 zırhlı araçla 15 eve baskın düzenlendiği belirtiliyor. 

MEE’ye konuşan bölge sakinlerin, “Akşam 4’ten 9’a kadar silah sesleri durmadı. Güvenlik güçleri insanların evlerine gelişigüzel ateş açtı ve köye giriş çıkış yollarının hepsini kapattı.” açıklaması yaptı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR