Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEM PARTİ İSTANBUL ADAYLARINI AÇIKLADI
DEM PARTİ İSTANBUL ADAYLARINI AÇIKLADI
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni olduğunu açıkladı.
9 Şubat 2024, 18:06
 
Yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkartmayı planlayan DEM Parti'de Başak Demirtaş  adaylıktan çekildiğini açıklamışdı.
 
Bugün DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan İstanbul adaylarını açıkladı. Yapılan açıklamada İBB Eş Başkan adayları olarak Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin ismi çıktı...
 
DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde açıklama yaptı. Doğan üç ilçe, 40 il ve 16 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı.
Doğan, “Parti olarak aldığımız tüm kararlarda halk buluşmaları ve diğer görüşmelerde eleştiriler ve öneriler belirleyici oldu. Bugün itibariyle yeni bir aşamadayız. Gelinen aşamada ön seçim, eğilim yoklaması sonuçlarını, kent uzlaşısı kapsamında belirlenen seçim bölgelerini ve adaylarımızı açıklamaya devam ediyoruz” diyerek adaylarını ilan etti.
 
“Sürecin başından hiçbir gelgit yaşamadan, Türkiye halklarının kazanacağı tüm seçenekler değerlendirildi”
İstanbul adaylarını açıklamadan önce Doğan, 14-15 Aralık tarihli Parti Meclisi toplantısında aldıkları kararları hatırlatarak “Tartışmalar bazen dünden bağımsız, olanlardan bağımsız, bugüne kadar kat edilen yollardan bağımsız ele alınabiliyor” dedi. Doğan, İstanbul’da Beştaş ile Çepni’nin aday gösterileceğini söylemesinin ardından ise şöyle devam etti:
 
“Sorumluluğumuzun farkındayız, çabamız buna layık olmak için. Sürecin başından bu yana kararlı ve ısrarlı bir biçimde, hiçbir gelgit yaşamadan bu ülke yurttaşlarının, Türkiye halklarının, hepimizin kazanacağı tüm seçenekler değerlendirildi. İddialıyız, ‘DEM gelir devran döner’ diyoruz. Kaybettirmek ya da kazandırmak için değil, kazanmak için iddialıyız. Kaybettirmek ya da kazandırmak seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar, güçlü ve tecrübeli bir siyasal hareketiz.”
 
“Kararlarımızı kimilerine rest ya da kimilerine jest olsun diye almıyoruz”
“Kararlarımızı kimilerine rest ya da kimilerine jest olsun diye almıyoruz. Bir mücadele ve müzakere partisi olduğumuz gerçeğini hatırlatarak, her şey oldukça açık, ilkeli ve şeffaf bir biçimde ortaya konuyor. Siyaset halklar için eşitlik, adalet, özgürlük, refah ve daha iyi koşulların oluşması planlanması, kurgulanması ve uygulanabilir hale gelmesi için yapılır, diğer partiler kendilerini daha iyi ya da kötü hissetsin diye değil. Biz algılarla ya da algı operasyonlarıyla yönlendirilebilecek bir parti değiliz. Gözü, kulağı, gönlü bizimle olanlarla olmayanları ayırt edebilecek kadar da büyük tecrübeden, deneyimden, ağır bedellerden süzülüp gelen bir siyasal hareketiz.”
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR