Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADINLARA ÇOK ÖZEL SIRLAR
KADINLARA ÇOK ÖZEL SIRLAR
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, vajinanızı mutlu ve sağlıklı tutmanın yolları hakkında şu bilgileri verdi
14 Nisan 2017, 15:05

 

Vajinanızı mutlu etmenin ve sağlıklı tutmanın 10 yolu

Bir kadın olarak özel bölgenizle ilgili her şeyi ayrıntılı olarak bildiğinizi düşünmektesiniz ama yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü genital sağlığınızı devam ettirmenizle ilgili tonlarca yanlış inanışa sahip olabilirsiniz...

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, vajinanızı mutlu ve sağlıklı tutmanın yolları hakkında şu bilgileri verdi:

PREZERVATİF KULLANIN

Kondomların cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu olduğu biliniyor. Gebelikten koruma işlevi de var. Son zamanlarda yapılan bir çalışma ise kondom kullanımının vajinada faydalı bakterilerin yaşaması için gerekli olan uygun pH seviyesinin sürdürülmesinde de etkili olduğunu ortaya koydu. Bu da mantar enfeksiyonlarının önlenmesinde önem taşıyor.

PAMUKLU ÇAMAŞIR GİYİN

Seçme şansı vajinanızda olsaydı, emin olun pamuklu çamaşırları tercih ederdi. Çünkü pamuklu çamaşır, nemi emer ve dokulara nefes aldırır. Bu da genital sağlığın ana koşullarından biridir.

SPOR YAPIN

Kegel egzersizleri pelvik taban kaslarınızın daha güçlü olmasını sağlar. Böylece genital organ sarkmalarından da korunursunuz. Egzersiz programınıza bu egzersizi eklemeyi unutmayın.

GELENEKSEL YOĞURDUMUZU TÜKETİN

Özellikle ara öğünlerde yoğurt tüketmek vajinadaki iyi bakterilerin artmasına yardım eder. Mantar enfeksiyonlarını önleme konusunda çok etkindir ama tatlandırılmış ya da meyveli yoğurtlardan bahsetmiyoruz.

ANTİBİYOTİĞE KARŞI YOĞURT

Antibiyotikler yararlı bakterileri ortadan kaldırabilirler. Eğer antibiyotik kullanmak zorunda iseniz bol bol probiyotik yoğurt tüketin.

KAYGANLAŞTIRICI KULLANIN

Bazen sanki ilk kez ilişkiye giriyormuşcasına canınız yanabilir. Hemen endişe etmeyin. Doğum kontrol hapları, bazı antidepresanlar ve antihistaminikler vajinal kuruluğa neden olabilir. Gebelik sonrası ya da menopoz öncesi dönemde olabilirsiniz. Böyle bir durumda partnerinizle konuşun ve kayganlaştırıcı kullanın. Çünkü vajinal kuruluk esnasında cinsel ilişki ağrılı ve yıpratıcıdır.

VAJİNAL DUŞLARA HAYIR

Genital bölgenin tertemiz yapılmaya gereksinimi var mı? Hayır, buna gerek yok. Çünkü vajina kendi kendini temizleyebilir. Yapılan çalışmalar vajina içine uygulanan hijyen ürünlerinin enfeksiyon riskini artırdığını gösteriyor.

PEDAL ÇEVİRİRKEN DİKKAT

Spining stüdyosu gibi pedal çevrilen salonlar vajinal sağlığınızı tehlikeye sokabilir. Genital bölgede ağrı, karıncalanma ve uyuşma gibi yakınmalar varsa vajinal sağlığınız risk altında olabilir. Bu nedenle bu bölgeyi koruyacak şekilde tasarlanmış giysiler tercih etmelisiniz.

SABUN YERİNE ILIK SU

Mis gibi kokan köpük banyosu yapma çok güzel olmalı ama genital bölgeniz için değil. Sabun özellikle hassas ciltlilerde vulva derisini kurutur. Bu bölgenin ihtiyacı olan tek şey ılık sudur. Eğer illa sabun kullanacaksanız, kokusuz olanları tercih edin.

YILLIK MUAYENENİZİ AKSATMAYIN

Şikayetiniz olmasa bile senelik kontrollerinizi aksatmayın. Bu kontroller genel sağlık sorunları hakkında da konuşma zamanı yaratır ya da olası problemlerin önceden farkına varılmasına yardım eder.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR