Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PATISWISS GİBİ DİPLOMA'DA ÇAKMA ÇIKTI
PATISWISS GİBİ DİPLOMA'DA ÇAKMA ÇIKTI
Patiswiss ürününü kullanan bir tüketicinin sosyal medya hesabından eleştirisine sert tepki gösteren Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ile ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı. İsviçre merkezli orijinal Patiswiss markası da açıklama yaparak Türkiye'deki Patiswiss firması ile alakası olmadığını duyurdu.
24 Nisan 2024, 10:34
 
Patiswiss ürününü kullanan bir tüketicinin sosyal medya hesabından eleştirisine sert tepki gösteren  Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu tarafında sular durulmuyor.
 
Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun küflü çikolata krizi sonrası görevinden istifa etmesiyle boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturacak isim belli oldu.image
 
Patiswiss ürününü kullanan bir tüketicinin sosyal medya hesabından eleştirisine sert tepki gösteren Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ile ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Patiswiss’ten yapılan açıklamaya göre; şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun eşi Ali Sinan Tunaoğlu getirildi.
 
 
Önce ürün kullanıcısının küflü çikolata paylaşımı sonrası çok sert bir tepki verdi. Kullanıcının evindeki nem oranını kontrol etmesini ve marka karalama yapmaması gerektiğini savunan Tunaoğlu, “Karşında dev Migros ve biz varız” diyerek dava açma tehdidinde bulundu. Ardından önce Migros daha sonra Carrefour gibi dev marketler Patiswiss ürünleri raflardan çekmeye başladılar .image
 
Bu gelişmeler  sonunda şirketindeki görevinden istifa etmek zorunda zorunda kalan Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ile ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı.
 
Kriz yönetimindeki tavrı nedeniyle dikkatlerin üzerine çevrildiği Tunaoğlu'nun diploma bilgilerindeki çelişki dikkat çekti.Mezuniyet tarihinde hiç mezun olmadığı ortaya çıktı. 
 
Linkedin profiline göre 2005-2009 yılları arasında Başkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamlayan Yıldız, 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programını tamamladı.
 
Ancak Hacettepe Üniversitesi’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2013 yılında tamamlandığını söylediği program, 2012-2013 yılında başladı.
 
Program ilk mezununu da 2015 yılında verdi. Bu çelişkili bilginin ortaya çıkması sonrası nonuyla ilgili Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erdi Daşdemir’den açıklama geldi.
 
"Böyle bir mezunumuz yoktur"
Gelen sorular üzerine bilgilendirme yaptığını belirten Erdi Daşdemir "Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız’ın Linkedin’indeki 2011-2013 Hacettepe End. Müh. Yüksek Lisans bilgisi doğru değildir. Böyle bir mezunumuz yoktur. Program ilk mezununu 2015’te vermiştir" ifadelerini kullandı. Bu gelişmenin ardından eski Patiswiss CEO'su, Twitter ve LinkedIn hesaplarını kapattı.
 
İSVİÇRE MERKEZLİ FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ
Diğer yandan İsviçre merkezli orijinal Patiswiss markası da açıklama yaparak Türkiye'deki Patiswiss firması ile alakası olmadığını duyurdu.
 
Patiswiss AG, açıklamasında, Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu açıkladı.
İsviçreli şirket, “Patiswiss AG İsviçre'nin ticari marka korumasının ihlalleri birçok ülkede tescil edildiğinden, geçmişte birkaç kez Patiswiss Çikolata'ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatmıştı” ifadelerini kullanarak, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR