Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRAN VE İSRAİL AJANLARI KKTC'DE ÇATIŞIR MI?
İRAN VE İSRAİL AJANLARI KKTC'DE ÇATIŞIR MI?
İsrailli yetkililer Kuzey Kıbrıs’ta Yahudilere ve İsraillilere yönelik suikast girişiminin olduğunu iddia etti. “İranlı ajanlar, Kuzey Kıbrıs’ı İsrailliler ve Yahudi hedefler için bir saldırı alanı olarak kullanıyor” denildi.
10 Aralık 2023, 16:29
 
Ekim ayında Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın saldırısı sonrasında Gazze’de başlayan insanlık dışı savaş ile sivilleri hedef alarak uluslararası kamuoyunu ayağa kaldıran İsrail’den yeni bir iddia geldi…
 
İngiliz haber ajansı Reuters’ın “son dakika” ibaresiyle aktardığı haberde, İsrailli yetkililer Kuzey Kıbrıs’ta Yahudilere ve İsraillilere yönelik suikast girişiminin olduğunu iddia etti.
 
Açıklamada, “İranlı ajanlar, Kuzey Kıbrıs’ı İsrailliler ve Yahudi hedefler için bir saldırı alanı olarak kullanıyor” denildi.image
         
              image
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Kıbrıs’ın kuzeyinde İran’ın bölgedeki Yahudilere yönelik bir suikast girişiminde bulunduğunu fark ettiğini ve engellediği iddia edildi. Açıklamada, bu tür olayların 7 Ekim’den beri giderek arttığı kaydedildi.
 
Açıklamada İsrail’in, İran’ın Türkiye’nin kontrolündeki Kuzey Kıbrıs’ı, “hem terörizm hedefleri için hem de operasyon ve geçiş alanı olarak” kullanmasından “rahatsızlık duyduğu” belirtildi.
 
İSRAİL SERMAYESİ KKTC'DE  ALDIĞI GAYRİMENKULLER İLE GÜNDEMDE
Son günlerde  İsraillilerin KKTC'de yaptığı inşaat projeleri ve yayılmacı İsrail poltikasının Kuzey Kıbrıs'a tehdit olurmu tartışmaları yaşanıyordu.
 
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bu iddialara karşılık yaptığı açıklamada KKTC’deki yabancı mülk alımlarının MİT’in takibinde olduğunu söyledi.
 
Hakan Fidan, KKTC’den mülk alımlarında İsrail’in değil İran’ın ilk sırada yer aldığını belirterek “2000 yılından bu yana İsrail vatandaşları tarafından yapılmış toplam 200 küsur emlak alım başvurusuyla tüm ülkeler arasında İsrail vatandaşları 12. sırada. 2000’den bu yana İngiltere birinci sıradaymış, son beş yılda da İran birinci sıraya geçmiş.” diyerek adada konuşulmayan fakat yükselen İran varlığına dikkat çekmişti.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR