Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALİYEV İLE PAŞİNYAN ALMANYA'DA GÖRÜŞTÜ
ALİYEV İLE PAŞİNYAN ALMANYA'DA GÖRÜŞTÜ
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, barış anlaşması müzakereleri kapsamında Münih'te bir araya geldi.Daha sonra baş başa görüşen Paşinyan ve Aliyev, barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi konusunda mutabık kaldı.
17 Şubat 2024, 19:35
 
Aliyev ile Paşinyan Almanya’da görüştü
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ev sahipliğinde bir araya geldi.
 
Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ev sahipliğinde bir araya gelen liderler Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri, ilişkilerin normalleştirilmesi ve sınırların belirlenmesi gibi konuları müzakere etti.
 
60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2024) kapsamında yapılan görüşmede Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri, ilişkilerin normalleştirilmesi ve sınırların belirlenmesi gibi konular müzakere edildi.
 
Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, “iki ülke arasında COP29 sırasında kaydedilen karşılıklı uzlaşma ve ilerlemenin olumlu değerlendirildiğini” kaydetti.
 
Ermenistan Başbakanı Paşinyan da “Barış anlaşmasına ilişkin çalışmalara devam edilmesi konusunda mutabakata varıldı” diye açıklama yaptı.
Scholz ise üçlü toplantıya dair “Almanya ve Avrupa, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış müzakerelerini ellerinden geldiğince desteklemeye hazırdır. Bunu her iki ülkeyle yaptığım görüşmelerde de doğruladım. Her iki tarafın da açık sorunları yeni şiddet olayları olmadan çözme konusunda anlaşmaya varması iyi bir şey” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR