Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALİÇ TERSANESİ PROJESİ STARTI VERİLDİ
HALİÇ TERSANESİ PROJESİ STARTI VERİLDİ
İstanbul-Haliç'teki Tersane İstanbul Projesi’nin temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı.Haliç’in kıyısına yapılacak olan ‘Tersane İstanbul’ projesine 60 bin işçi alınacak. 30 milyon insana hizmet verecek olan yeni projede 3 ayrı müze de inşa edilecek.
25 Şubat 2019, 14:38
 
Tersane İstanbul Projesi'nde ilk adım atıldı. 23 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılış töreni ile temeli atılan Haliç'teki Tersane İstanbul Projesi'nin detayları ortaya çıktı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılışına katıldığı ve yap-işlet-devret modeli ile yapılacak bir işletme olan ‘Tersane İstanbul’ birçok ilke imza atacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada burada ilk defa bir kadın müzesi de yapacaklarını söyledi. Tarihi bir tören olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, proje kapsamında 70 adet yat bağlanacak liman yapılacağını, 5700 araç kapasiteli otopark yapılacağını ve aynı zamanda üç otelin inşa edileceğini söyledi.
 
image
 
Yapılacak Tersane İstanbul projesinde Tarihi bir temel atma töreni icra ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tersane İstanbul projesinin Haliç başta olmak üzere İstanbul’u farklı bir konuma getirecek proje olduğunu söyledi. İhalesi 6 yıl önce yapılan ve bu hafta temeli atılan Tersane İstanbul projesi, 4 yıl sürecek inşa süresi akabinde hizmete açılacak. Tüm vatandaşa açık olacak bu projede ayrıca 3 müze inşa edilecek.
 
Tersane İstanbul’un ilave yabancı turist çekmesinin de beklendiği belirtilen açıklamada, ''Tarihi sit alanının tarihi nitelikleri korunarak, kentsel, sosyal ve ekonomik dönüşümün bir arada yürütülmesi hedeflenen Tersane İstanbul, dünya turizmi için de önemli bir destinasyon ve çekim merkezi olacak ve ülkemizin turizm gelirlerine katkıda bulunacak.'' ifadeleri kullanıldı.
 
Beyoğlu İlçesi Bedrettin Mahallesi'nde yapılacak projenin mülkiyet hakkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Bilim merkezi projesinin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor.
 
 image.
 
İLK DEFA KADIN MÜZESİ İNŞA EDİLECEK
 
Türk İslam Eserleri ve Kadın Müzesi inşa edilecek olup Sarıyer’de olan Sadberk Hanım Müzesi, Haliç’te yer alan yeni yapıya taşınacak. İnşa edilecek müzelerle birlikte kültür hayatına büyük katkı olacak. Haliç’in dibine yapılacak olan Tersane İstanbul’da dükkân, ofisler ve yemek alanları olacak. Kasım ayında ilk etabı açılacak olan projenin 1 milyar 400 milyon liranın üstüne ihale bedeli alındı.
 
İBB şirketlerinden BİMTAŞ tarafından hazırlanan projeye göre, peyzaj alanı 43 bin 961 metrekare, toplam proje alanı ise 74 bin 940 metrekare. Proje, FAZ 1 uygulama proje çalışmaları tamamlanmış olup 2. Numaralı Koruma Kurulu'na uygun görüş için gönderildi. Bilim merkezinde müze mağazası, 3 adet sergi holü, çocuklar için deney istasyonları, sinema salonu, deneyap teknoloji atölyesi, dijital kütüphane, restoran ve kafeterya, deneyim merkezi, eğitim atölyesi, sergi üretim ve bakım atölyesi ve inovasyon merkezi birimleri yer alacak.
 
HALİÇ TERSANESİ 1455'TE KURULDU
 
İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet'in talimatıyla 1455'te kurulan Haliç Tersanesi, en uzun süre faaliyet gösteren tersanelerden biri oldu. Osmanlı döneminde "Tersane-i Amire" adıyla faaliyet gösteren tersane, zaman içinde bölünerek, Camialtı, Taşkızak ve Haliç tersaneleri adıyla faaliyetini sürdürdü.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR