Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM TURİZM HAFTASI GERÇEKLEŞTİ
BODRUM TURİZM HAFTASI GERÇEKLEŞTİ
Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 46.sı düzenlenen Bodrum Turizm Haftası kapsamında İskele Meydanındaki kutlamalar, folklor gösterileri ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el ürünleri stantları renkli görüntülere sahne oldu.
20 Nisan 2022, 11:27
 
Bodrum’da 15-22 Nisan Turizm Haftası, bir dizi etkinlikle kutlandı. 
 
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Dünya Turizm Haftası” kapsamında düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde  Bodrum’da da bir dizi etkinlikle kutlandı
 
Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 46.sı düzenlenen  Bodrum  Turizm Haftası kapsamında İskele Meydanındaki kutlamalar, folklor gösterileri ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el ürünleri stantları renkli görüntülere sahne oldu.
 
image
 
Turizm Haftası kapsamında ayrıca İskele Meydanı’nda ziyaretçilere geleneksel lezzetlerden oluşan yöresel yemekler ikram edilirken Trafo Kafe Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserleri sergilendi.
 
Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde ise geleneksel Turizm Haftası konulu resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi. Akşam saatlerinde kutlamalar, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Bodrum Kalesi kafe alanında düzenlenen resepsiyon ile devam etti.
 
image
 
Etkinliğin ikinci gününde Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu’nda, “Alternatif Turizm” hakkında söyleyişi gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fak. Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu ve Bodrum TÜRSAB Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan’ın katılımı ile gerçekleşen söyleşi, belediye sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.
 
Turizm Haftasında Bodrum Deniz Müzesi ücretsiz olarak ziyarete açık kaldı.
 
Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü’nün organizasyonunda bisiklet turu ile Etrim Köyü-İrmene Köyü-Kumköy tanıtım gezisi gerçekleşti. Tur, Çamlık Mahallesi’nden başlayarak Leleg Yolu güzergahında düzenlendi. Bisiklet turuna katılan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve bisiklet tutkunları 15 km’lik parkuru tamamladı.
 
image
 
Turizm Haftası etkinlikleri, 17 Nisan Pazar akşamı Bodrum Belediye Meydanı’nda, Fatih Erkoç ve Bodrum Kent Orkestrası’nın konseri ile son buldu.
 
image
 
Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras etkinlikte yaptığı konuşmasında turizmin bir kültür alışverişi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
 
“Turizm Bodrum’un yegâne ve tek başat sektörüdür. Bunun dışındakiler turizmi destekleyici sektörlerdir. Turizm denince akla kültürel bir alışveriş gelir.  Turizm sadece bir otele gelip konaklayıp, yiyip, içip, güneşlenip, gitmek anlamında değildir.  Turizm tamamen kültürel bir alışveriştir. Havaalanından, otogardan, ya da limandan girdiği andan itibaren misafirlerimiz olarak gördüğümüz turistleri başımızın tacı olarak değerlendirmeliyiz. Onları tıpkı bizden biri gibi, kucaklamak zorundayız. Bizim misafirperverliğimiz bunu gerektirir.”
 
“HANUTÇULUK TURİZMİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”
 
Başkan Aras, turizmin en büyük düşmanlarından birinin hanutçuluk olduğunu belirterek, “Özellikle hanutçuluk konusunda rehberler, acenteler bizleri uyarıyorlar. Hanutçuluk, turizmin en büyük düşmanıdır. Turistlerin rahatça mağazaya girerek dolaşmak, iyi ilişkiler kurmak, güler yüz göstermek insanların tekrar tekrar bir destinasyonu ziyaret etmeleri için çok önemli bir faktördür” dedi.
 
EĞLENCE SEKTÖRÜNÜN SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME ÇAĞRISI 
 
Bodrum’un özellikle yaz aylarında 24 saat yaşayan canlı bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Aras, “Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Saat 12 meselesini gözden geçirmek zorundayız. Eğlence sektörümüzün yaşaması için belli bir saate kadar kontrollü bir şekilde eğlence sektörünün faaliyetlerini açılış kapanış saatlerine göre sürdürmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN AHMET ARAS: “TURİZM BİR KÜLTÜR ALIŞVERİŞİDİR”
 
“Turizm Bodrum’da eğlence, denizcilik, konaklama sektörü ile beraber bir bütündür” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Aras, “Alışverişiyle, taksicisiyle bir bütündür. Zabıtası ile belediyesi ile bütündür. Biz Bodrum’da turizm yapacaksak hep beraber bu kültürü benimsemek zorundayız. Turizm gerçekten bir kültür alışverişidir.” dedi. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR