Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
URLA’DA CAZ VE GASTRONOMİ BULUŞUYOR
URLA’DA CAZ VE GASTRONOMİ BULUŞUYOR
“Müziğin ruhu ile doymak” mottosundan yola çıkılan, Urla Caz ve Gastronomi Festivali 14 Eylül’de; üzüm, incir ve zeytin hasadı dönemine denk gelen haftada başlayarak, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor
15 Eylül 2020, 10:00
 
Dünyaca ünlü şefler ve caz ustaları, 14-20 Eylül tarihleri arasında, Urla Caz ve Gastronomi Festivali için bir araya geliyor.
 
“Müziğin ruhu ile doymak” mottosundan yola çıkılan, Urla Caz ve Gastronomi Festivali 14 Eylül’de; üzüm, incir ve zeytin hasadı dönemine denk gelen haftada başlayarak, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunacak.
 
image
 
Urla’nın açık hava mekanlarında gerçekleşecek ve ilk dört gün sürecek, gastronomi buluşmalarının ilki, Kösem Urla’da başlayacak, etkinlik açılış yemeği ise Anadolu'nun bilinen en eski zeytinyağı işliği, Köstem Zeytinyağı Müzesi Polima Restoranda misafir şef, Ahmet Güzelyağdöken, Fehmi Samancı ve Tolga Kamiloğlu tarafından hazırlanacak.
 
Ünlü caz sanatçısı Önder Foçan Quartet Patlıcan / Eggplant Projesi müzede müzik ve yemek eşleşmesi ile deneyimsel bir yolculuk sunacak.
 
Salı günü; Tatlı ve çay uyumunun konuşulacağı etkinliğe Leone Patisserie ve Ronnefeld ev sahipliği yapacak. “Goû thé” adı verilen güne İzmir’in genç caz müzisyenlerinin performansları eşlik edecek. Ardından, Nohutalan Köyü’nden, Hakime Hanım Çiftliği’ne uzanacak yolculuk, “tarla, sohbet, sofra ve caz” etkinlikleri ile devam edecek. Ve Kepler Mahfel’de düzenlenecek workshoplar ile sonlanacak.
 
Çarşamba günü ise, Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği’nde zeytinler arasında kurulacak Caz Piknik etkinliğinde, bas gitar ustası Alper Yılmaz’ın dinamik notalarıyla Urla yerel ürünleri buluşacak. Aynı gün, Bağlarda Urlice Vineyard Cafe’de festival için özel olarak hazırlanan menüye, yine müzik eşlik edecek.  Ardından tarihi dokusu ve ambiyansı ile dikkat çeken Urla Kepler Mahfel’de, jam session, tadımlar ve eşleştirmeler gerçekleşecekimage
 
Ve Perşembe günü, OD|URLA’da yerel lezzetler deneyimlenecek, sonrasında HİÇ Restoran’da tadım ve akşam sinemasının ardından, ünlü şef Zeynep Pınar Taşdemir’in hazırlayacağı ve gelirinin tamamının Koruncuk Vakfı’na bağışlanacağı “İyilik Masası Yemeği” için Kepler Mahfel’de bir araya gelinecek.
 
Urla Caz ve Gastronomi Festivali’nin son üç günü ise, Sultanlar Vadisi’nde gerçekleşecek olan konserlerde, Kenan Doğulu, Fatih Erkoç, Bülent Ortaçgil, Jehan Barbur, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Elif Çağlar, Aylin Aslım gibi birçok sanatçı sahne alacak.
 
Ayrıca, Türkiye’de ilk kez, konser alanında pop-up restoran kurulacak. Sultanlar Vadisi’nde, etkinlik için özel olarak kurulacak olan açık mutfakta, misafir şeflerin yaratıcı menüleri müzikseverler ile buluşacak.
 
Ece Kahraman / Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR