Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESENYURT'TU SOYAN KAYYUM ÇETESİ
ESENYURT'TU SOYAN KAYYUM ÇETESİ
Esenyurt kayyımı Can Aksoy tarafından başkan yardımcılığına getirilen Yusuf Ulutaş, belediyedeki ihale ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ulutaş’ın finansal hareketleri MASAK raporuna da yansıdı.Kasalardan çıkan paralar hırsızlığın boyutunu ortaya koyar cinstendi.
17 Ekim 2026, 20:09
 
Esenyurt Belediyesi’ndeki rüşvet ve ihaleye fesat soruşturmasında, kayyım Can Aksoy’un başkan yardımcılığına getirdiği Yusuf Ulutaş’ın evinde yüz binlerce dolar, kiralandığı belirtilen dairede ise milyonlarca dolarlık nakit bulundu. MASAK raporuna göre Ulutaş’ın 2025’teki para transferi hacmi 231 milyon lirayı aştı.
 
Rüşvet soruşturmasında itirafçı olan Esenyurt Belediyesi yöneticisinin ifadeleri doğrultusunda, Küçükçekmece'de rüşvet paralarının saklandığı daireye baskın yapıldı.
 
Bu esnada kasaları boşaltmak için ellerinde valizlerle eve giren kayyum yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın annesi ve kuzeni gözaltına alınırken, şifreli kasalardan toplam 7 milyon dolar ve 400 bin Euro nakit para çıktı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Esenyurt Belediyesi bünyesindeki rüşvet ağını çökertmeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, yeni bir operasyon düzenlendi.
 
Soruşturma dosyasında, rüşvet paralarının temin edilmesinde ve toplanmasında aracılık yaptığı gerekçesiyle daha önce gözaltına alınıp tutuklanan Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu.
image
Doğancıoğlu savcılığa verdiği ifadede, tutuklu Esenyurt Belediyesi kayyum yardımcısı Yusuf Ulutaş'ın talimatıyla rüşvet paralarını saklamak amacıyla Küçükçekmece Atatürk Mahallesi'ndeki Avrupa Konutları 1 Sitesi'nde, bir arkadaşının üzerine gizli bir daire kiraladığını ve bu konuta iki adet şifreli çelik kasa yerleştirdiklerini itiraf etti.
 
POLİS ÇİLİNGİR BEKLERKEN ZANLILAR BOŞ VALİZLERLE EVE GİRDİ
Alınan itirafın ardından İstanbul Emniyeti kolluk birimleri, rüşvet paralarının saklandığı değerlendirilen Küçükçekmece'deki lüks site dairesine operasyon düzenledi.
 
Ekipler içeri girdiğinde dairenin tamamen boş bırakıldığını, ancak iç odalarda ağzına kadar döviz dolu iki büyük siyah çelik kasa olduğunu tespit etti.Olay yeri inceleme ekipleri kasaların güvenli bir şekilde açılması amacıyla adrese çilingir çağırdı.
 
Tam bu esnada, kayyum yardımcısı Yusuf Ulutaş'ın annesi A. Ulutaş ile kuzeni M.Z.S., paraları kurtarmak için ellerinde iki adet büyük boş valizle, kendi anahtarlarını kullanarak daireden içeri girdi.Kasaları boşaltıp paraları kaçırmayı hedefleyen iki zanlı, içerideki polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
image
 
ŞİFRELİ KASALARDAN MİLYONLARCA DÖVİZ ÇIKTI
Gözaltına alınan anne ve kuzenin yapılan ilk sorgularında, kendilerini söz konusu adrese Yusuf Ulutaş'ın özel avukatının yönlendirdiğini iddia etti.
 
Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda kasalara ait anahtarlar ele geçirilirken, zanlıların kasa şifrelerini de polislere teslim etmesiyle çelik kasalar açıldı.
 
Cumhuriyet savcısı gözetiminde kasalarda gerçekleştirilen aramada, rüşvet geliri olduğu değerlendirilen 7 milyon ABD doları ile 400 bin euro nakit döviz ele geçirildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
  ESTONYA FERİBOTU GİBİ SU ALIYORUZ !
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 SEVİM GÖZAY'IN VEDA YAZISI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR