Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSRAİL'DE ÖLDÜRÜLEN DİYANET'E BAĞLI İMAM !
İSRAİL'DE ÖLDÜRÜLEN DİYANET'E BAĞLI İMAM !
Diyanet'te imam olarak çalışıyordu. Ürdün üzerinden gittiği Kudüs'te İsrail polisine arkadan bıçaklı saldırıda bulundu. İsrail polisi olay yerinde ateş ederek Türk vatandaşı imam Hasan Saklanan'ı öldürdü. Diyanet henüz açıklama yapmadı.
2 Mayıs 2024, 11:46
 
İsrail'de Diyanet İşleri Hasan Sağlam adlı kişinin İsrail askerine bıçakla saldırdıktan sonra öldürülmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.Diyanet işleri başkanlığı tarafından imam olan Hasan Saklanan ile ilgili henüz açıklama yapılmadı
        image
 
İsrail polisini arkadan bıçakladı.
Hasan Saklanan Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde İsrail polisine yönelik bıçaklı saldırı gerçekleştirdi asıl amacının Hamas saflarına katılmak olduğu iddia ediliyor..
 
İsrail polisi, saldırgan Hasan Saklananın bir askeri bıçakladığı için güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu. Vurulan kişinin Urfa'da Kepez Mahallesi Camisi'nde imam olarak görev yapan Hasan Saklanan olduğu açıklandı.
 
Kudüs'te öldürülen Diyanet personeli imamın Saklanan'ın  hedefinin Hamas'a katılmak olduğu iddia edildiği bu yüzden 
 
Saklanan'ın Diyanet turuna katılmak için başvuru yaptığı, İl müftülüğünden izin aldığı ancak Diyanet turu ile İsrail'e gidip gitmediği net değil. 
 
Uçuş bileti bilgilerine göre 29 Nisan 15.41'de Ürdün'deki Allenby Sınır Kapısı'ndan İsrail'e giriş yapan Hasan Saklanan, 1990 Urfa-Eyyübiye doğumlu. 34 yaşında 3 çocuk babası.
 
Diyanet imamı Saklanan, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Kepez mahallesindeki kırsaldaki bir köyde cami imamlığı yapıyordu. Sözleşmeli olarak girdiği Diyanet İşleri Bakanlığı'nda sonradan kadrolu oldu.
 
Daha önce çalıştığı Ankara-Şereflikoçhisar Acıkuyu Köyü sakinleri, Hasan Saklanan'ın 1 ya da 1,5 yıl görev yaptıktan sonra 'Becayiş' yöntemiyle memleketi olan Şanlıurfa'ya göreve gittiğini söyledi.
image
Arap kökenli olduğu öğreilen imam Hasan Saklanan'ı tanıyan Acıkuyu eski muhtarı "Diyanet'in hutbelerini okuyordu. Fazla kimseyle samimi değildi" diye konuştu.
 
Saklanan'ı tanıyan bir meslektaşı da, ki kendisi Şereflikoçhisar'da imam olarak çalışıyor, "Filistin meselesinden, Suriye'deki şehit haberlerinden etkilenen bir kişiydi. 2018'de Suriye'den şehit haberleri geldiği zaman 'devlet imkan verse de cepheye gitsek' dediğini duymuştum. Şehit olmak onun için önemliydi" bilgisini verdi.
 
Urfa Kepez'de onu tanıyan eski muhtarın verdiği bilgiye göre Hasan Saklanan eşine "İki üç gün bir yere gideceğim" demiş. En son iki gün önce de arayarak Urfa'da olduğunu söylemiş.
 
"Filistin meselesine duyarlılığı fazlaydı" diyen eski muhtar "Gazze'ye gideceği hiç aklımıza gelmezdi. Bilseydik engel olmaya çalışırdık. Küçük çocukları var. Dört çocuğunun en büyüğü 10 yaşında" diye konuştu.
                                      image
Bu arada Hasan Saklanan'ın gri ya da yeşil pasaportu yokmuş. Bordo pasaportla Ürdün üzerinden İsrail'e gitmiş.
Aile cenazenin nasıl ve ne zaman alınacağı konusunda bir bilgiye henüz sahip değildi.
 
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Şahzade Demir, Saklanan için başsağlığı mesajı paylaştı.
Partinin resmi sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye vatandaşı Hasan Saklanan kardeşimizin şehadetini tebrik ediyor, ailesine başsağlığı diliyorum. İşgal güçlerinin 207 gündür Gazze'de işlediği katliamlar tüm dünyada infial oluşturacak seviyeye gelmiştir. Elinde imkan olanlar bu hususta sonuç alıcı bir şey yapmayınca Hasan kardeşimiz de siyonistleri kendi yöntem ve imkanlarıyla cezalandırmak istemiştir. Rabbim makamını ali eylesin…”

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR