Güzel ülkemiz için yazıyoruz - SURİYE İRAN ve CAMBAZA BAK OYUNU Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/9594/suriye-iran-ve-cambaza-bak-oyunu

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
SURİYE İRAN ve CAMBAZA BAK OYUNU
6 Aralık 2011, 00:27

Siz farkındamısınız bilmem, günümüzde gündem ne kadar yoğun, bu yoğunlukta önem sırası her an değişiyor..İran'ın ve Lübnan hizbullahının gözü Türkiye'nin üzerinde

 

İnanın insanın akıl mekanizmasının almadığı bazı gelişmeleri sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle gelin gündemin yoğunluğunu bir bir tespit edelim.

Şu an ülkede medya gündemi Dersim olayları ve futbolda şike davasına kilitli; Van depremi unutturuldu bile, oysa millet hala çadırda, soğuktan ve açlıktan ölen çocuklar var. (Bugün bile enkaz altında kalan yıkım aracı oldu 1 ölü )

Medya’nın bir numara olan gündemi tabii ki futbol’da şike olayı, ben buna da değinmeyeceğim. Ben Savcı’nın bir dosya ile iki çete ortaya çıkardığına da değinmeyeceğim.

Türkiye'de 2.gündem Dersim olayları, buna da değinmeyeceğim, çünkü bu iki gündem de bence suni yaratılan gündemlerdir.

 Dersim ve Şike olayları kimler tarafından servise sokulduğu tam bilinmeyen cambaza bak oyunudur. Büyük resimi görmememiz için özellikle bu iki konuda  inanılmaz bir suni gündem’in haber bombardımanı var.

KCK gündemden  umulandan çabuk gitti 26 şehit o kadar çabuk unutulduk her gündem hızlı ve adeta ışık hızı ile geliyor ve peşinden sıradaki kurgulanan gündem geliyor.i.

Dikkat ettiniz mi hiç Suriye olayları ile ilgili hiç tartışılıyormu, sanki tüm Türkiye  Suriye’ye saldırmamızı istiyor gibi bir iklim yaratılmaya çalışılıyor.

Bence şu an Türkiye'nin birinci gündemi Suriye olmalıydı ve bu olayın ne boyutlara varabileceği Türk halkına iyi anlatılmalıydı ve hala da anlatılmalı.

Tüm dünyanın gözü burada, yani Türkiye Suriye sınırında, oysa biz kafayı kaldırmış ip üzerindeki  cambazının iki elinde denge olarak tuttuğu Dersim ve Şike olayına ağzımız açık bakıyoruz düştü düşecek diye.

Kimsenin düşeceği yok ,aslında olay sadece birilerinin kobay olarak seçildiği zorla oynatıldığı dev sahnesi olan, öldürmeyen ama ağır yaralayan bir oyun, seyircisi takipçisi hayranı bol bir oyun.

Ya Suriye bir oyunmu ? Asla.

Suriye Irak ve Libya operasyonları sonunda şu an uluslararası güçlerin hedef tahtası, Neden ?

LİBYA VE IRAK'TA PETROL VARDI KADERLERİNİ PETROL BELİRLEDİ

Libya ve Irak 2 ülke petrol ülkesi ve bu petrole ihtiyaç duyanlar tarafından kontrol altına alınmalıydı, öyle de oldu. Şu an aynı Sudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirliklerindeki gibi petrol artık kontrol altında.

Şu an dev ülkelerin hedefi ise, Suriye. Peki petrolü olmayan bir Suriye neden hedef?

 Sanırım, İran'a saldırmak için yıllar boyu fırsat kollayanlar uygun  iklimi oluşturamadıkları için çemberi  daraltıp, İran'da bir köşeye sıkışmışlık piskolojisi yaratıp hata yapmasını beklemek olacak gibi görülüyor.

Bir deyim  vardır KEDİYİ  KÖŞEYE SIKIŞTIRIRSAN  KEDİ ÜSTÜNE ATLAR işte İran’a yapılan bu ama bunu Suriye üzerinden yapmak için harekete geçen anlı şanlı dev müttefiklerimiz, asıl hedefe giden yolda Suriye’yi dövmek için Türkiye'yi görevlendirdi.

Suriye İran'ın küçük kardeşi, biliniyor ki küçük çocuğa biri tokat attığı zaman onun büyüğü bir tepki gösterecek, İşte İran’dan beklenen bu Suriye’de atılacak tokata bir tepki vermesi tokatı kim atacak peki ?

Eskiden zengin mahallelerin kenarlarında varoş gece kondular vardı, o varoşlarda yaşayan gençlerden, o zengin çevrede gezmek onlarla arkadaşlık yapmak isteyenler olurdu (Sanırım hala da vardır) ama kolay değildir sosyo ekonomik olarak arada uçurum olan bir çevreye kendini kabul ettirmek onların arkadaşı olmak, ama yinede  bazı asi bileğine güvenen delikanlılar bunu zorlarlardı.

Parası çok olup aynı zamanda yakın çevresinede sataşıp kavga çıkartmak isteyen, şımarık zengin gençler o varoşlardan gelip, kendileri ile arkadaşlık yapmak isteyen gence, git şuna sataş arkandan geliyoruz korkma bize bişey olmaz diye gaz verip, garip birilerinin üzerine salarlardı .

Varoş genci de ne yapsın, o insanlara kendini arkadaş olarak kabullendireceğini sanarak kabadayılığı yapar ilk tokatı atar ortalığı hareketlendirir, arkadan gelen taze kuvvetle  7 -8 kişi garipin üstüne çullanırlardı.

Bu kültür eski istanbul da mahalle kavgalarında çok yaygındı bizim büyüklerimizde bize bir delikanlının kendinden güçsüzleri ezmemesi ve bir kişinin üzerine birden fazla kişi ile saldırmanın delikanlılık olmadığı söylemleri ile yetiştik.Ne tesadüf ki bu dediğim has Kasımpaşa kültürüdür aslında..

Maalesef bugün zengin mahallenin şımarık çocuklarının davranışları  ülkeler arası kavgalara ilham kaynağı olmuş durumda

Libya'ya  Suriye'ye  ilk tokatı atan işte o zengin züppelerin maşası gibi gördüğü Türkiye tarafından atılıyor yada attırılmaya yüreklendiriliyor .

Bu genci 6 - 7 kişi olup döven mahallelinin şımarıkları ,o gencin akrabaları seven arkadaşları gelince şiddetli bir mahalle kavgasına dönüşeceğini görmezlermi.

Rusya uçak gemisi yolda, füze takviyeleri için hazırlıklar yapıldığı dünya medyasında, İran toprak altından bizim bilmediğimiz silahları çıkarıyor. Çin tarihinin en büyük iş konseyini geçenlerde Esad'a destek için yolladı.

Sadece Suriye adlı garip çocuğa 2 tokat atarım bu sokaktan defol derim gider demenin, umarım çok kolay olmadığını anlıyoruzdur.

Başımızı belaya sokacak olanlar ülkemizi batağa sürükleyenler dikkat. Size bu gazı verenler gider bu topraklarda  biz kalırız, Çok uzun yıllardır, tohumunu yeni ektiğimiz barış çiçeklerini kendi ayaklarımızla ezmeyelim, bir daha da burda barış çiçeği açmaz haberimiz olsun.

Gidin Gaziantep, Urfa, Mardin, Hatay, Maraş, İskenderun hatta Adana’lı Mersinli’ye Tarsuslu’ya sorun bakalım bu ne diyecek.Bu saldırgan tavrınızı  onaylayacaklarmı yüreğiniz varsa bir anket yapın .

Biz biliyoruzki bu hükümet anket sonuçlarına adeta tapar. Bu arada anketler yapılmıştır ama bu halka açıklanmaz, bedelli içinde anket yapıldı ama açıklansa ortalık yer yerinden oynardı, ota boka anket yapan medya neden bu konularda anket yapamadı? fikri olan bari yorum yazsın anlayalım bizde.

Türk  halkı savaştan şehit vermekten bıktı. Yeter ucuz kahramanlık yapıp maşa olmayın. Yarın bir başkalarının üstümüze saldırmak bizi bölmek için bahanelerine zemin hazırlamayın.

Adınızı tarihe savaş kazanmış komutan olarak kazıtacaksınız diye bu milletin bütünlüğünü kazımak için pusuda bekleyenlerin suç ortağı olmayın. Dimyat’a pirinçe giderken evdeki bulgurdan olmayın.

                            Mutlu Demirdelen