Güzel ülkemiz için yazıyoruz - REYHANLI'DA KAÇ SURİYE VATANDAŞI ÖLDÜ ? Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/18118/reyhanlida-kac-suriye-vatandasi-oldu-

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
REYHANLI'DA KAÇ SURİYE VATANDAŞI ÖLDÜ ?
15 Mayıs 2013, 19:35

 

Bu hafta vahşet denilecek bir olay ile sarsıldık . 1 ton plastik patlayıcı son 2 yılın adı en çok duyulan ilçelerinden biri olan Hatay Reyhanlı’nın  orta yerinde 2 kez patlatıldı.

Resmi ağızlardan belirtilen sayılar ölü sayısı 51 diyor.

Hatay Valiliği ve Reyhanlı Kaymakamlığı verilerine dayanarak açıklanan rakamlara göre bu 51 kişinin 48’i Türk 3’ü Suriye vatandaşı.

Peki gerçekten ölü sayısı bu mu ?

Patlamadan sonra Reyhanlı'daki ölü sayısı şehirde yaşayanlar tarafından dilden dile farklı konuşuluyor. Yayın yasağı olmasından dolayı bunlar yayınlanamayıp ,  gündeme gelmese de bir şekilde sosyal medya ile bu konu oldukça duyulur oldu.

image

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu bile bu söylentiler üzerine gerçek ölü sayısının 50 olduğunu bildiren bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Müeezinoğlu, “Saat saat, dakika dakika gelen bilgiyi ilk andan itibaren açıklıyorum. Birileri kamuoyunu duygusal olarak tahrik etmek istiyor. Kamuoyunun sağduyusunu kaybetmeden yapılan kasıtlı planları aşacağımıza inanıyorum.” diyerek tüm Reyhanlı'da konuşulan ölü sayısının 170-200 arası olduğu   söylentilerine itibar edilmemesini söylemişti.

Bu söylenti nereden çıktı, kaynağı nedir ?

Reyhanlı patlamasında ölenlerin sayısının açıklandığı gibi 51 değil, daha fazla olduğu yolundaki iddia kulaktan kulağa konuşuluyor, peki neden 177 sayısı ortaya atılıyor ?

177 iddiası Facebook profilinde olay yerinden videolar ve fotoğraflar paylaşan ve haberci olduğunu iddia eden Ferdi Özmen isimli şahısın gözaltına alındığı haberi ile başladı. Bu gözaltı RedHack in tweeti ile ortaya çıktı.

FERDİ ÖZMEN KİMDİR? BU RAKAMLARI NEDEN VE NEREDEN UYDURDU?

Gerçek kimliği hakkında tam doğrulama olmasa da Özmen isimli kişinin net ölü rakamları yazması ilginçti.  Hatay’daki hastanelerde bulunan ölü sayısı şöyle: Defne Hastanesi: 26, Antakya Devlet Hastanesi: 44, Kırıkhan Hastanesi: 18, Akademi Hastanesi: 6, Akdeniz Hastanesi: 3, Araştırma Hastanesi: 30, Reyhanlı Hastanesi: 50. Bu sayılar olayın olduğu andan 48 saat sonra Ferdi Özmen'in ortaya attığı iddiaların içindeki sayılardı .

Durum bu kadar basit mi ? Özmen bir provokatör ,ya da birilerinin adamı olabilir, gözaltında olduğu hatta tutuklandığı iddiaları var.

Hastane çalışanları konuşmaya çekinse de ölü sayısı fazla diyenler var.

Bölgede araştırma yapan birçok muhabirin, hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında çalışanları hafiye gibi takip ederek durumu anlamaya çalıştığını biliyorum.

Hatta polis  ,jandarma ve sivil güvenlik görevlilerinden ''Yayın yasağı var boşuna kendinizi yormayın nasılsa yayınlayamassınız ''uyarılarına rağmen halka gerçeği aktarma adına gerçeği arıyorlar. Hastane çalışanlarından edinilen bilgiler   ölen sayısının  açıklanandan daha fazla olabileceği yönünde.Bugün Hakan Albayrak çok sayıda Suryeli ölü olduğunu ve bunların patlamadan sonra bazı kişilerce yapıldığını söylüyor.Devlet 3 Suriyeli ölü var demişti kim yalan söylüyor ?.

Ölü sayısının önemi nedir ? Saklanması için sebep var mı ?

İnsanın aklına şu geliyor, Şehir merkezinde 1 ton plastik patlayıcı ile vahşet yaratmada ölü sayısının 50 yada 170 kişi olmasının ne anlamı olabilir ki ?

Bu dedikodulara neden olan sayı direk açıklansa ne olacaktı ? Daha fazla mı infial olacaktı ?Daha fazlamı teröre isyan edecektik ? Ben buna anlam veremiyorum . O yüzden bir yandan hükümet doğru söylüyor diyenlere hak veriyorum.

Biz PKK terörüne onbinlerce şehit veren toprakların insanıyız  bu yüzden 177 sayısının bizi sarsacağına inanmıyorum ,geriye baktığımızda balık hafızalı bir toplum olduğumuz gerçeği gün gibi ortada.

Bu yüzden sayıların saklanma ihtimali neden olsun diyorum ... Evet buna sebep olacak bir şey var mı TC yetkilileri neden saklasın ?

Bir ihtimal beynimi kemiriyor

 14 Şubat 2013 te Şeffaf Gazete.com olarak özel bir haber yapmıştık. ''  Linki aşşağıda ''

http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/16898/reyhanli-suriye-muhalif-cumhuriyeti

'' MUHALİF REYHANLI CUMHURİYETİ''

Araştırma haberde Reyhanlı'da her iki kişiden biri kaçak Suriye'li olduğu şehirde yaşayanlar ve siyasi partilerin yetkilileri aynı zamanda yerel basınca açıkca söyleniyordu.Adını açıklamayan bir öğretmen Evrensel Hatay temsilcisine Reyhanlı’daki her iki kişiden biri Suriyeli ,her üç araçtan birinin de Suriye plakalı olduğunu söylemişti. 

Şimdi soralım... Reyhanlı patlamasında 51 ölü  177 olursa neden önem kazanır ?

 

1 Eğer sayı 177 ise ve bunlardan 3 - 5 tanesi kaçak Suriyeli ise bu saklanacak bir durum olmazdı ,çünkü terör bu çok can aldı yine alıyor diyebiliriz çok sorgulamayız güvenlik güçlerimize güvenir bekleriz.

Peki bir ihtimal 177 gerçek rakamsa bunun 50 si Türk 120 si kaçak Suriye'li ise durum sanırım o kadar kabul edilebilir olmazdı.

 Skandal ve kendi insanını toprağında azınlık duruma düşürüp Suriye politikamızın halk gözünde büyük bir güven kaybına yol açması muhtemel durum olurdu.

Reyhanlı'da 2 kişiden en az biri Suriye vatandaşı deniyor ve gerçek böyleyse nasıl oluyor da 51 cesedin 3 tanesi Suriyeli oluyor.

Bu somut çerçeveden baktığımda ben bu rakamların daha yüksek olduğuna  ve kaçak Suriyelilerin sayısının çok fazla olacağı inancındayım.

Bu rakamlar bana da inandırıcı gelmiyor .Başbakan acilen ABD ye gitti.Birinci gündem bence Reyhanlı patlaması değil ,uluslararası Arap toprağı olma yolundaki Hatay - Şanlıurfa bölgesi olacaktır.

Eğer ben bu konuda yazılıyorsam şu ortaya çıkar Sehirdeki Suriyeliler bu patlamadan haberdardı ve o gün başka yerlere gittiler yada evlerinden çıkmadılar.Sanırım bu olasılık çok daha vahim durum yaratır.MİT bu kadar uyumuş olamaz...

Bölge Türk polisini öldüren, yaralayan  paralı teröristler kuşatmasındadır.

Dikkat geçen hafta 1000 kişi Akçakale sınır kapısını yaktı ,yıktı bir polisimiz  öldürüldü ,13 kişi taranarak vuruldu siz duydunuz mu? Başbakan'dan yada herhangi bir bakandan herhangi bir tepki ? Resmen o gün 3 maymun oynandı.Ben bölgenin çok daha ısınacağına inanıyorum,

1 polisimizin öldürüldüğü Akçakale sınır baskını olayı bir milattır.

Haydutlar sınır kapımızın sahibi olmak cirit atmak istiyor , sınırı sıkarsan başına geleceği gör diyor. Bence gerçeğe en yakın senaryo bu.

Bıçak sırtı bir iş bu. Büyük bir devlet politikası var ve bu haberler bir yerde ülkelerarası krize yol açabilecek durum ortaya çıkarıyor .Başbakan ABD de Obama ile dertleşecek !

2001 yılının Tayyip Erdoğan'ı Reyhanlı'ya ilk koşan siyasetçi olurdu Bugün başbakanın ayakları halkın içine inmiyor .

Neden ?

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com