Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BELEDİYELER AKP İÇİN TURBO CHP PRANGA Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/16562/belediyeler-akp-icin-turbo-chp-pranga

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
BELEDİYELER AKP İÇİN TURBO CHP PRANGA
24 Ocak 2013, 19:04

 

Geçtiğimiz hafta ünlü televizyoncu Mehmet Ali Birand’ın cenazesine gittim. Muhteşem bir kalabalık vardı; cumhurbaşkanından siyasi liderlere bakan, sanatçı, sporcu, işadamları ile büyük halk kitlesi, toplumun her katmanı mevcuttu.

Bir yanı ile Teşvikiye Türkiye’nin nabzı idi. Bu yazımda orada gördüğüm bir olayı aktaracağım.

CHP halkın manevi değerlerine karşı duyarsız diye uzun yıllardır bir söylentidir gider, ben de buna inanmayan bir insanım. Cenazede gördüğüm olay bana usta gazeteci ağabeyimiz Yavuz Donat’ın bir sözünü hatırlattı.

 Geçen Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Mehmet Çetingüleç, Prof Dr Faruk Şen ve duayen gazeteci Yavuz Donat ile Atatürk orman çiftliği merkez lokantasında bir yemek yedik. Bir ara üstad Yavuz Donat bir cümle sarf etti: ‘’Belediyeler AK Parti’nin turbosu CHP nin ayak freni’’ Bir kaç istisna dışında yaygın kamuoyu düşüncesi de bu doğrultudadır,  bu bir gerçektir ve AK Parti başarısının en büyük itici gücüdür; dedi.

O gün için çok ağır bir haksız saptama olduğunu düşünüp cevap vermesem de katılmamıştım söylediklerine. O gün yapılan sohbetten sonra daha dikkatli okuyup gözlemlemeye başladım  ve kafamdaki dağınık puzzle  bir anda Mehmet Ali Birad cenazesinde birleşti..

Çeşitli vesileler ile istanbul’da belediyelerde işlerim oluyor İstanbul’da özellikle Avcılar, Bakırköy belediyelerinde gördüğüm ve edindiğim izlenimin Yavuz Donatın çok haklı olduğu yönünde idi.

Ancak bunu tüm CHP’li belediyeler ile genelleştirmenin tabi ki mümkün olmayacağı bilinci ile münferit olaylar olarak gördüm.

Ak Parti’nin istanbul yerel seçimlerindeki hedefi Kadıköy, Şişli, Beşiktaş dışında tüm belediyeleri toplamakmış yani 3 belediye dışında tüm İstanbul belediyelerini almak.

Bu uzak bir hedef mi dersek şu anki görüntüye göre açıkça söylemek gerekirse zor görünmüyor.

Rahmetli Ecevit’in  rüzgarı ile önce DSP sonra CHP’den Avcılarda başkan olan Değirmenci ve Renault CEO su olarak patron koltuğundan gelip Bakırköy  belediye başkanı olan Ateş Ünal Erzen gibi başarısız halktan uzak başkanlar CHP’nin ayağındaki fren değil ,prangadır diye düşünürken, buna Kadıköy Beleiye başkanı Selami Özdemir ve Beşiktaş Belediye başkanı İsmail Ünal’da eklendi..

image

Mehmet Ali Birand cenazesinde olanlar

Teşvikiye’de tarihi kalabalık var caminin içi dışı hınca hınç dolu ve yağmur başladı.

Ben de o an cami avlusundan çıkıp cadde karşısında bir saçak altı bulmak için etrafa bakınırken Teşvikiye cami karşısında bulunan Saray muhallebicisinin önünde bulunan brandanın kenarında durdum.

İkindi ezanı bitti ve hoca cenaze namazı kıldırmaya başladı, caminin içi avlusu cadde hocanın dua sesi ile üzgün olan cemaati son görevinde davet ederken o anda Saray muhallebicisi dış masalarından bir kahkaha tufanı koptu.

Cami dışındada olsa cenaze için orada olan büyük kalabalık cemaatin konsantresi kahkahalar ile dağıldı tüm kafalar sinirli şaşkın şekilde o tarafa döndü ve masada oturan yaklaşık 11-12 kişilik grup umursamadan kahkahaya devam ediyordu.

Kalabalıktan hangi masa diye aradan bakıp görmeye çalışırken bir bayan cenaze namazı anında kahkalar atan masanın başına gitti ve el kol hareketlerinden  ve mimiklerinden anladığım kadarı ile sert bir uyarı yaptığını gördüm.

Masada oturan grubu merak edip az yanaştım ama uzak mesafeden kalabalıktan masadakileri göremedim, bir anda aradan Beşikteş belediye başkanı İsmail Ünal’ın yüzünü fark ettim. Acele o tarafa yürüdüm ve masanın başına ulaştığımda masayı ikaz eden bayan sözünü o an bitirip orada bulunan arkadaşlarının yanına gitti. Masada İsmail Ünal’ın dışında Kadıköy Belediye başkanı Selami Özdemir’i de görünce şaşkınlığım bir kat daha arttı.Başkan Ünal Başını öne eğip olaydan rahatsızlığını belli ederken sayın Selami Özdemir rahattı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Sarıgül ve o an göremediğim ama daha sonra medyadan gördüğüm bir çok kişi cenaze başındayken CHP li 2 belediye başkanının bu duyarsızlığı beni çok şaşırttı.

Hele bayanlardan birinin yıllardır ‘’Bu adama mecvuriyetten oy veriyoruz’’ diye Selami beyi göstermesi bana Ankarada Yavuz Donat beyin sözlerini hatırlattı ve Avcılar, Bakırköy derken Kadıköy, Beşiktaş liste uzadı kafamdaki puzzle parçaları birleşti o an.

image

Ben de katılıyorum belediyeler Ak partinin turbosu CHP’nin freni. En azından yarattığı algı bu.

Şimdi denilebilir iki başkanın yaptığı duyarsızlık kendilerini bağlar. Evet bende katılıyorum buna ama yarattığı algı çok önemli.

Benim kafamda İstanbulda 4 ilçe başkanına karşı bir fikir oluştu ve bu algı bende net.

Halk böyle bakıyor CHP’liler maneviyata duyarsız. Bu algıyı yaratanlara hoşgörü olmamalı..

Sayın Kılıçdaroğlu mutlaka belediye seçimlerinde İstanbul’luyu çok önemseyen bir kadro ile halkın karşısına çıkmalı, olanların imajı gerçekten halkın içinde bıkkınlık vermiş İstanbul sizden dev vizyonu olan kadro bekliyor halkı anlayan, duyarlı CHP büyük parti küskünü barışığı demeden önemli bir takımı oluşturun yoksa sizede olan inanç kaybolur.

image

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com