Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC'DE POLAT ALEMDAR HATASI Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/11631/kktcde-polat-alemdar-hatasi

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
KKTC'DE POLAT ALEMDAR HATASI
15 Mart 2012, 15:37

KKTC Başbakanı sayın İrsen Küçük bunu çok isimi çok mu aradı bilinmez,Necati Şaşmaz. Türkiye’de Polat Alemdar karakteri ile tanınan ve oyunculuk kariyeri boyunca sadece bu dizide rol almış bir isimi KKTC tanıtım ataşesi yapmış şaka gibi.

Kıymeti kendinden makbul bir dizi oyuncusu hangi özelliği ile demokratlığına, sivil topluma, bağımsızlığa karşı Türkiye’de saygı duyulan bir halkın ülkesine bu isimi neden reva gördü ?KKTC halkına  onların çok daha alkışlayacağı kendilerinden bir parçada olsa küçük bir benzerlik arayan bir rol modeli seçemez miydi  ? şaşkınlık bu şaşkınlık.

 Necati Şaşmaz kendilerine ait bir yapım şirketinde kardeşleri ile bir toplum mühendisliği ürünü dizi yapma görevi almış Kadiri tarikatından olması dolaysı ile oyunculuğundan çok tarikatının gücü ile yıllardır bu oyunu oynayan bir oyuncudur.

Bir sistemin ürünü, TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ dizisi olarak algılanan Kurtlar Vadisi başrol oyuncusu Necati Şaşmaz Fahri KKTC ataşesi olarak KKTC başbakanı İrsen Küçük tarafından ödüllendirilmiş vah vah vah.

Eh be Başbakan çok mu aradın bu isimi? Kuzey Kıbrıs için bu protip imajı Kim verdi? Bu bir hata ,olay bir dizi oyuncusunun Kıbrıs Türkünü tanıtma olayı değildir bu bağımsız bir ülke olmaya çalışan genç bir ülkenin halkına sunduğunuz rol modelidir.Bunu hem Türk hem KKTC vatandaşı olarak net söylüyorum yanlış oğlu yanlış.

Türkiye’de KKTC’yi Dünya’ya tanıtmak için inanın çok özel isimler var bunu hem de candan gönülden seve seve yaparlardı, böyle onurlu bir görevi gerçekten başarı ile üstlenecek o kadar önemli ve imajı ile Kuzey Kıbrıs a cuk oturacak değerler var ki yazık olmuş yazık.

KKTC’yi tanıtacak son imaj Polat Alemdar karakteri olmalıydı.

Kimdir Necati Şaşmaz oyunculuk kariyeri mi, halk kahramanı mı, sanat üstadı mı Türkiye’de derin güçlerin bir projesi olarak halka dayatılan ve Anadolu’da eğitimsiz gençleri adeta kimliksizleştiren bir projenin parçası o.

KKTC de bir anket yaptırın bakalım bu kararınızı kaç kişi onaylayacak.

Ben buna bir KKTC vatandaşı olarak karşıyım Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Polat Alemdar İmajı ile yan yana gelmemeliydi ,yanlış yaptınız Başbakanım yanlış.

Kime mi? Demokrasiye, laikliğe, insan hakkı ve hürriyetine inanan, biat etmeyen Kıbrıs Türküne yanlış yaptınız.

KKTC’nin buna ihtiyacı da yok, bu tarz birini Lefkoşa, Girne, Magosa’da bulunan herhangi bir casinonun kapısında bulabilirdiniz sadece ben değil birçok Türk vatandaşı bu olayı bir fıkra olarak anlatacak bilginiz olsun.

                                   Mutlu Demirdelen