Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRK MODA TASARIMICISI KENDİ YOLUNDA Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/10981/turk-moda-tasarimicisi-kendi-yolunda

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
TÜRK MODA TASARIMICISI KENDİ YOLUNDA
6 Şubat 2012, 23:40

İstanbul Fashion Week yeni bir  moda fırtınası estirmeye hazırlanıyor.
İstanbul 4 gün yoğun bir moda trafiğine sahne olacak,Türk moda dünyasına yön veren tasarımcılar ,yeni kolleksiyonlarını görücüye çıkaracaklar.

 

Damat & TWEEN,KOTON,Gizia,Mavi gibi İFW nin daimi katılımcı markalarının aynı tarihte başlayacak  CPİ fuarına kayması ile tasarımcı kimliğine kavuşan İstanbul Fashion Week önemli tasarımcılara ev sahipliği yapacak.
 

Bu yıl ,Bahar Korçan,Arzu Kaprol,Özgür Masur,Hatice Gökçe,Özlem Süer ve Hakan Yıldırım gibi Türk modasının ağır topları yer almayacak olması moda severleri şaşırtsada, genç modacılarımızı vitrinde görmek Türk moda sektörü için ayrı bir şans olacağı inancındayım.. Genç moda dahileri Moda Tasarımcıları Derneği öncülüğünde kendi başlarına  yürüme yolunda uzun ve meşakkatli bir yola çıktılar yolları başarılarla açık olsun,.
İstanbul Fashion Week 2012  Moda tasarımcılarının kendi ismlerini iç piyasada markalaştırdığı bir yıl olacak gibi.Önceki yıllarda ürettiklerini pazarlamakta  sıkıntı çeken  ve Moda sever tüketiciye ulaşamamaktan yakınan tasarımcılara ,İFW ye’de sponsor olan Markafoni gibi online satış siteleri adeta  yeni bir enerji kattı.

 

Moda sever tüketici ,defilesini izlediği ,ya’da basından takip ettiği moda tasarımcısının ürünlerine  bu online sitelerden çok kolay ulaşabilmekte bu’da tasarımcıların artık ürettiğini daha kolay satar hale geldiğinin bir gerçeği oldu..
Online pazarın rüzgarı ile dolu olan  yelkenli misali  bu fırsatın kaçmaması lazım.
Artık İTKİB yok ,bu yüzden ihracat hedefi kalktı.İç Pazar hareketli.

Sektörde bir zamanlar asıl olan olan uluslararası  pazarı bir kenara koyarak ,yerli tüketiciye kendilerini  ve kolleksiyonlarını tanıtmak en önemli hedef oldu.Bu Fashion Week de tasarımcılar  Türk moda severler ile her zamankinden daha fazla kaynaşacaklar inancındayım.
 

Tabiki burada PR şirketlerine ayrı bir iş düşecek, sadece Vogue,Elle gibi moda dergilerine degil, tasarımcıları haberleri ile daha geniş kitlelere taşıyacak ve bu sektöre katkı yapmaya çalışan İnternet medyasını önemsemelerini şiddetle öneririm.


image

Gamze Saraçoğlu'nun ilk kez sunacağı hazır giyim koleksiyonu "Kuzey Yamacı"
Tuvana Büyükçınar Demir'in "Ciddiyet Parodisi"
Mehtap Elaidi "RAĞMEN "
NEJ in ‘Mutasyona uğramış yaşamlar’ı
Simay Bülbül’ün  geçen hafta kaybettiğimiz ilk Türk Dünya Güzeli Keriman Halis’ten ilham aldığı ‘ECE ‘
İFW de ilk kez  tanışacağımız Nihan Peker 'in‘Narkoz’u
Son yılların erkek giyimindeki en önemli markalarından biri haline gelen Giovane G. Designers’ın yeni sezon koleksiyonu, “KÖK’ü
Benim ve İstanbul Fashionweek'e gelecek moda severlerin ilgi ile takip edeceği defileler olacağı inancındayım.
Ben ve Şeffaf Gazete ekibimizin moda yazarı ve  muhabirleri ile    bu  şöleninden önemli haberler ve moda adına tüm gelişmeleri size aktaracağız.
İstanbul Fashion Week tüm Türk moda camiasına başarılar getirsin.

 

Mutlu Demirdelen / Şeffaf Gazete