Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
GAZETECİLİK ZOR MESLEKTİR - Ümit Zileli
14 Temmuz 2020, 19:36
'' Murat Ağırel '' Gazetecilik zor meslektir…
 
Bizim türden ülkelerde ise zorluğun yanına bir de “tehlike” sözcüğünü eklemek gerekir; doğruları yazan, gerçekleri araştıran, biat etmeyen, iktidar masalarında siftinmeyen, iş takibi yapmayan, bilakis “gazeteci” kisvesi altında iş takibi yapanların, vurgunlardan pay alanların, yolsuzluklara göz yumup çıkar sağlayanların, hırsızların, soyguncuların ipliğini pazara çıkaran gazeteci her daim “tehdit” altındadır!..
 
Tarihimiz, siyasetçisinden bürokratına, gazeteci kılıklı yanaşmasından işadamı kimlikli vurguncusuna kadar bu türden, Tarih Baba’nın “kara kaplı defterine” geçen beş para etmez tiplerle dolu olduğu kadar, gözünü budaktan, sözünü dudaktan sakınmayan, beş paralık değeri olmayan böyle tipleri teşhir eden gerçek gazetecilerle de doludur!..
 
image
 
Murat Ağırel, işte bu teşhir işini hiçbir tehdide kulak asmadan yapan, yalnızca zeybek oynarken diz çöken o gazetecilerden biridir!..
 
Murat, 4 ayı aşkın bir süredir Silivri zindanında misafir… Görünürdeki neden, başta Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı, daha sonra milletvekili Ümit Özdağ’ın Meclis kürsüsünden anlattığı, Libya’da şehit olan MİT mensuplarıyla ilgili olarak sosyal medyada yazdıkları ile ilgili olarak “MİT yasasına muhalefet etmek ve bir MİT mensubunun cenazesini ifşa etmek idi! Kendisi gelerek teslim olduğu halde “kaçma ve delilleri karartma”  şüphesiyle tutuklandı! İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise tutuklanma nedenini şöyle açıkladı:
 
–Ağırel, delilleri karartma ihtimalinden değil, serbest kalması durumunda yeni soruşturmalara konu olacak hırsızlık ve ihanet belgelerini ortaya çıkarması endişesine binaen tutuklanmıştır!
 
Murat ise Silivri zindanına giderken şöyle demişti:
 
'' Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın! ''
 
Ümit Zileli

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR