Güzel ülkemiz için yazıyoruz - PAPATYA FALI - Cengiz Topçu Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/yazarlar/KONUK-KOLTUGU/35785/papatya-fali--cengiz-topcu

 

KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
PAPATYA FALI - Cengiz Topçu
29 Haziran 2020, 20:55
image
 
Seyahat hareketlerinin tekrar yavaş tempoda da olsa başlayacağı günlere doğru adım adım yaklaşıyoruz.. Her gün yapılan farklı açıklamalar ve gelişmelere papatya falı misali beklentilere sebep oluyor..
 
Gelecekler..
 
Gelmeyecekler…
 
Gelecekler..
 
Olmazsa olmazımız olan Avrupa Birliği ve Rusya'nın seyahat politikaları anlaşılabilir sebeplerden dolayı değişkenlikler gösteriyor. Bakanlık açıklamaları ve sektör paydaşlarının ortak görüşü artık agresif olarak bir şeyler yapmanın zamanı geldiği yönünde..
 
Beklentiler tüm olumsuzluklara rağmen ülkemize bir talebin oluşacağı yönünde..
 
Bu geçtiğimiz yıllara göre kıyaslanamayacak büyüklükte de olsa en azından getireceği psikolojik katkı ve ekonomik girdi bir sonraki yıla olan çalışmalarımıza güç verecek..
 
Tarifeli uçakların sınırlı da olsa başladığı bugünlerde talebi yaratma, ülkemize yönlendirme ve kendimizi anlatma çalışmalarına hız verileceği çalışmaların başlaması öngörülüyor.
 
Daha öncede sık sık gündeme gelen konular eşliğinde;
 
**Misafirin aklında halen soru işareti durumundaki koronanın seyahat ve sağlık sigorta kapsamına girip girmemesi..
 
**Agresif Tanıtım çalışmalarının dört bir yandan başlatılarak ülkemizin bu yeni durumda da tatil için elverişli olduğunun altının çizilmesi..
 
**Özellikle paketlerde ana maliyetlerden biri olan ulaşım için uçak desteğinin tekrar değerlendirilmesi.. Bu belirlenen havalimanlarına iniş içinde olabilir..
 
**Vakaların bölgesel olarak açıklanması.. Vakanın seyri açısından bakıldığında Akdeniz ve ege bölgesi için olumlu katkı sunması beklenebilir..
 
Özellikle Haziranın ikinci yarısında atılacak adımlar ve özel sektörün sunacağı katkılarla birlikte temmuz ortası itibarı ile bir hareketlenme başlayacaktır.
 
Umarım hepimizin çabaları sonuç verir..
 
Geliyorlar..
 
Geldiler…
 
Dediğimiz günleri beraber görürüz...
 
Cengiz Topçu