Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
IŞİD'İN ELİNDE KAÇ ESİR ASKERİMİZ VAR ?
6 Aralık 2016, 11:59
 
35-40 civarında Türk askerinin IŞİD'in elinde rehin olduğu söyleniyor'
 
"Bu konuda karartma var. 'Toplamda 3 asker var' diye resmi bilgi verildi ama yerel kaynaklar bu sayının 35-40 civarında olduğunu söylüyor"
 
Bu konuda karartma var.
 
Resmi olarak hiçbir bilgi alınamıyoruz,toplamda 3 asker diye resmi olarak bilgi verildi ama yerel kaynaklar bu sayının daha fazla olduğu, 35-40 civarında rakam olduğu söyleniyor. Bizzat görmüş değiliz, o nedenle bu bilgiyi yazamıyoruz. Halkı infiale sevk etmekle suçlanabiliriz. Alandaki yerel muhabirler, gazeteciler bu sayının çok daha fazla olduğunu ve IŞİD'in elinde askerlerimiz olduğunu söylüyor. Biz resmi olarak 3 asker diyebiliyoruz" 
 
'IŞİD, IRAK VE SURİYE'DE SIKIŞTI'
 
IŞİD'in yeni sözcüsü el-Muhacir, Türkiye'ye saldırı çağrısı yaptı. Yayınlanan ilk ses kaydında "El Bab'da savaşın, Türkleri ve Kürtleri öldürün" diyen IŞİD sözcüsü, Türkiye'deki devlet kurumlarına da saldırılmasını istedi. 
 
"IŞİD tehlikesi yeni değil. Bu kez daha ciddi. Çünkü IŞİD Irak ve Suriye'de sıkıştı. Benzer saldırı açıklamalarında bulunmasını bekliyoruz" 
 
Saldırıların sadece Türkiye'ye yönelik değil, "Batı başından itibaren cihatçıları, IŞİD'i özgürlük ve demokrasi savaşçısı olarak gördüğü için bunlara muhalif deniyor.
 
Batı'nın insan hakları tezahürü olarak verdiği bir destek. Halep'te radikal İslamcılar sıkışmış durumdalar. Onlarca örgüt var orada. Suriye Ordusu, kazanımlar elde etmiş durumda. Halep'in üçte ikisini aldı. Ateşkes cihatçılara nefes aldırır. Kabul etmemeleri doğrudur" 
 
"AKP Türkiyesi'nin dış politikasını bu şekilde sürdürebilmesi mümkün değil"  "Suriye'de karşı karşıyasınız. Diğer tarafta ABD ile hem bir arada, hem karşı karşıyasınız. Dış politika omurgası yok. Alanda karşı karşıya siyasette ilişkileri bir yere sürüklemek mümkün değil"
 
AB süreci nasıl gider diyorlar
 
"Türkiye gibi bir ülke, hele ki son 14 yıldır ülkeyi yöneten siyasi erkin böyle bir politikası, stratejisi olamaz. AB'siz Türkiye bir şey yapamaz. Ticaretin yarısından fazlasını AB ile yapıyorsunuz. Gerçekçi değil. Nereye satacaksınız az üretiminizi? AB'ye bağımlısınız. Her yönüyle bağımlısınız.
 
Buradaki kopuşun maliyeti olacaktır. AB'de artık bunu ciddiye almıyor.
 
AB'nin artık bir B-C planı var. Mülteci tehdidi için de çözüm buluyor. Gerekirse Balkanlar'da tutarız, diyor. 6 milyar euro'yu vermeyip, şantaja katlanmayız diyorlar. Kapıları açacağız diyor Türkiye, aç. Cihatçıları, katilleri, canileri ne yapacaksınız?"
 
İbrahim Varlı - BİRGÜN
 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR