Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
HAVUZUN ÇAMURU - AYŞE YILDIRIM
2 Nisan 2016, 10:27

 

Havuz çamuru ve ileri rezillik!

Biz “gazetecilik suç değildir” dedikçe, “her türlü suçu işler sonra da sizi suçlu ilan ederiz” dediler. Biz “gazeteci gerçeğin tarafındadır” dedikçe, “‘tek’ gerçek bizim gerçeğimiz” dediler. Akşam televizyonda tetikçilikte sınır tanımadıkları gibi şiddette de sınırları aştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisinde korumaların yerli yabancı ayrımı yapmadan gazetecilere yönelik sözlü ve fiili şiddetiyle yakaladıkları “ileri rezilliği” örtmek için zaman kaybetmediler.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün duruşmasından bir gece önce havuz kanallarında başlattıkları orantısız saldırıyı adliye koridorlarına taşıdılar.

İsimlerini vermeye bile değmeyecek iki erkek bir kadın görevli gazeteci, adliye dışında başlattıkları provokatörlüğü duruşma salonunun kapısında da sürdürdüler. cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeniOğuz Güven’e yapılan “Sarı basın kartını göster” terbiyesizliğinin ardından yaşanan tartışma bitip ortalık sakinleşmişti ama istedikleri manzara bu değildi. “Elleri eldivenli, deri pantolonlu Cumhuriyetçiler bize saldırdı” mizanseni yaratılamamıştı. O nedenle ki havuzun kadın gazetecisi ABD’deki korumalardan aldığı ses tonu ilhamıyla, “Kesin sesinizi!” diye bağırdı, üstümüze yürüdü. “Sen kes sesini ne biçim laf o” karşı çıkışımız sırasında yaşanan itiş kakış ve araya girenler ile provokasyon önlendi. Tabii bize göre...

Arkadaşlar için istenilen malzeme bulunmuştu. Sosyal medyaya servis ettikleri görüntülerde bir kargaşa vardı ama iddia ettikleri gibi Cumhuriyet Haber Koordinatörü Murat Sabuncu’nun attığı bir yumruk söz konusu bile değildi, olamazdı da. Adliye koridoru “üzerime işediler” yalanına uygun olmadığı için bu kez “beni dövdü” yalanına başvuruldu. Ekranlara çıkıp “Görüntüleri izledim ben şahidim” diyecek yandaşlarına da ihtiyacı yoktu, hazır yanında getirmişti arkadaşlarını...

Bu “şiddetli gazetecilik” yapan arkadaşların ağabeyleri de ABD’de boş durmamıştı. Hem de attıkları tweet’lerle içlerindeki bodygardlığı dışa vurmuşlardı. Turgay Güler, Brookings’teki toplantıda “sol çaprazında oturan” Adem Yavuz Arslan için “Az sonra provokasyona kalkışacak. Şart olsun vatana millete terbiyesizlik yaparsa çarpacağım” tweet’ini atarak puan toplamayı hedeflemişti. İbrahimKaragül de ondan aşağı kalmayıp Mahir Zeynalov adlı gazeteciye, “Ben seni dövmedim çocuk. O terbiyesizlik karşısında dişlerini dökmeliydim. Dökecektim de. Şükret!” diyerek “gücünü” göstermişti.

Çamur havuzunun gazetecimsileri hedef göstermeye, adam dövdürmeye alışık olabilirler ama şunu bilmeliler ki tüm çirkinlikleriyle bizi kendi çamurlarına çekemeyecekler. 

AYŞE YILDIRIM

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR