Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
MHP'YE SORULARIM VAR
2 Temmuz 2015, 14:42

 

Son seçimde oylarınızı 3 puan artırarak 80 milletvekili aldınız. Seçim propagandaları sırasında yolsuzlukla, hırsızlıkla mücadele edeceğinizi söylediniz. Seçim konuşmalarınızda yolsuzluğun ve hırsızlığın partisi olarak gösterdiğiniz AK Parti adayı İsmet Yılmaz sizin sayenizde seçildi. Sizler gibi seçilmiş milletvekillerine sahip olan HDP’yi yok varsaydığınız için bu desteği verdiniz.

Sorularım şöyle…

HDP, Baykal’a destek vermeyip İsmet Yılmaz’a destek verseydi, siz Baykal için mi oy kullanacaktınız? Eğer cevabınız "evet" ise bunun hastalıklı bir mantık olduğunu düşünüyor musunuz?

- Memurlara çift maaş ikramiye ödenmesi konusunda CHP’nin, HDP’nin ve sizin partinizin sözü var. Eğer HDP bu konuda olumlu oy verirse, siz tersini mi yapacaksınız?

- 17/25 Aralık yolsuzluk dosyaları Meclis’e taşınmak istendiğinde HDP buna olumlu oy verirse, siz aksi yönde mi oy kullanacaksınız?

CHP asgari ücreti artırmaya ilişkin yasa tasarısını Meclis’e getirdiğinde, HDPdesteklerse siz nasıl bir tavır alacaksınız?

Meclis’te kurulacak komisyonlarda, HDP ile aynı safta olmamak adına yani onları yok varsaymak adına aksi yönde mi kararlar alacaksınız?

- Devletin hiçbir kurumu Sayıştay tarafından denetlenemiyor. HDP bunun denetimi konusunda adım atınca karşı mı çıkacaksınız?

- Örtülü ödenekten son 10 yılda harcanan para Cumhuriyet tarihinde 2002 yılına kadar harcanmış tüm örtülü ödenek harcamasının 8 katı olmuş veCumhurbaşkanı’na da örtülü ödenek tahsis edilmiş. Bu tahsisi kaldıracak mısınız?HDP de sizinle aynı yönde oy kullanırsa hâlâ aynı adımı atacak mısınız?

Meclis’e getirilecek olan yolsuzluk dosyaları ve dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi konusunu İsmet Yılmaz sürüncemede bırakırsa tutumunuz ne olacak?

AKP ile bir olup, hangi ad altında olursa olsun Türkiye’yi Suriye bataklığına ve savaşa sokacak mısınız?

- Sorularımı basitleştireyim. HDP ne yaparsa tersini mi yapacaksınız?

- Eğer tüm bu sorulara cevabınız "evet" ise, neden seçimden önce açıkça HDP'nin her önerisine (yolsuzluğun üzerine gitmek dahil) hayır diyeceğinizi ilan etmediniz ve bizleri kandırdınız?

Bu soruları sormaya hakkım var. Çünkü son seçimde hanemizden size üç oy verildi. Bu soruların cevaplarına göre bir sonraki seçimde hangi partiye oy vereceğimize karar vereceğiz. Sorularımıza acil cevap bekliyoruz.

Yaşar Erdinç -BUGÜN

Şeffaf Gazete.com

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR