Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
AZİZ YILDIRIM TBMM'YE GİRMELİ
11 Mart 2015, 13:41

 

İster kabul edin ister etmeyin, ister beğenin ister beğenmeyin bu ülkenin hem iş dünyasında hem de spor camiasında en önemli isim Aziz Yıldırım’dır.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde 17 yıllık başkanlığı sürecinde o kadar çok badireler atlattı ki, her şeye rağmen ayakta kalmayı başardı Aziz Yıldırım. Dönem dönem fikirleri değişse de net olarak görülen o ki, Aziz Yıldırım; hiçbir zaman dik duruşundan taviz vermedi. Geri adım atmadı.

Aziz Yıldırım her ne kadar 63 yaşında olsa da, aslında şeker gibi küçük rahatsızlıklarının dışında bir sağlık problemi bulunmuyor. Fenerbahçe’ye ve hatta bu ülkeye daha çok uzun yıllar hizmet edeceğini biliyorum.

Lafı gevelemeye gerek yok aslında. Söyleyeceğimi de açıkça ifade etmek istiyorum.

Aziz Yıldırım, İstanbul’dan bağımsız milletvekili adayı olmalı… Aziz Yıldırım, Kadıköy’ün de içerisinde olan ve 31 milletvekili çıkaracak İstanbul 1. bölgeden bağımsız milletvekili adaylığını açıklamalı.

Biliyorsunuz, İstanbul toplamda 88 milletvekili çıkartacak. İkinci bölge 28, üçüncü bölge de 29 vekil gönderecek. İstanbul birinci bölgesi Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar semtlerini kapsıyor. Bir vekile düşen seçmen sayısı 160 bin civarında. 533 bin nüfusu olan sadece Kadıköy’ü hesaba kattığımızda, Aziz Yıldırım’ın bağımsız milletvekili olması işten bile değil.


 

Aziz Yıldırım, mademki Fenerbahçe gibi büyük bir ailenin başkanı, o zaman Meclis’e kesinlikle girmeli.

Seçilmek ya da seçilmemek gibi bir derdi olmaması lazım Aziz Başkanın. Bunu yazarken de Yıldırım’a gaz verdiğimi düşünmeyin, onun Mecliste olmasını ben de canıgönülden istiyor ve hatta destekliyorum.

Göreceksiniz, çok değil bir sonraki seçimlerde, takımların da TBMM’de temsilcileri oluşmaya başlayacak. Ankara’dan, İzmir’den, Trabzon’dan, Adana’dan veya başka illerden de takımlar Meclis’e bizzat kendilerini temsil edecek vekiller gönderme arayışına girecektir. İddia ediyorum, Fenerbahçe ile birlikte Galatasaray ve Beşiktaş’ın da İstanbul’un yanı sıra diğer büyük illerden de vekilleri olacak. Bir Bursa, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Mersin, Antalya gibi daha birçok il takımlarının belirlediği bir vekili Başkent’e vekil olarak gönderemez mi?

Birçok konuda öncülük eden Aziz Yıldırım, böyle bir konuda yine başı çekmeli bence. Yıldırım’ın elbette ki bir siyasi görüşü vardır ve buna benim de dâhil herkesin saygı duyması gerekir. Ancak, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü temsilen milletvekili adayı olacaksa kesinlikle bağımsız olmalı.

Gerçekte, TBMM’nin Aziz Yıldırım gibi renkli bir simaya ihtiyacı yok de değil. Yıldırım gibi agresif bir kişiliğin Meclis’e renk katacağını düşünüyorum.

Kimsenin cesaret bile edemediği 1 milyon üye projesine imza atan Aziz Yıldırım’a şunu söylemek istiyorum: Siz de biliyorsunuz ki; endüstriyelleşmiş futbol artık sadece futbol değil…

Teklifi bir düşünün bence…

M.CEMAL DEMİREL

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR