Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
TV SPİKERLERİNİ HEYECAN SARDI
3 Mart 2015, 09:39

 

Yüze yakın ulusal TV kanalında görev yapan, yüzlerce genç TV spikeri ve sunucusu için ‘en uzun gün’ başladı. Çünkü yarın akşam ‘Dijital Dünyanın Enleri’ açıklanacak.

Mesleğe yeni başlayan ekran yüzleri için bu ödüller kariyer demektir. Düşünsenize bir milyondan fazla TV seyircisi sizi internette en iyi olmaya layık görüyor. Ödül törenini bizzat kendi örgütlerinin düzenlemiş olması daha da anlamlı. Türkiye’nin ilk Spikerler Platformu Kırmızı Türk Haber Forumu ile Türkiye’nin ilk tescilli dijital moda-yaşam dergisi Evo’s Angels’in ortak yapımı. Bu yıl 3. kez düzenleniyor ama patronları Evrim-Evren Yaşlak kardeşler, sanki kırk yıllık organizatör gibiler. Yaşlak kardeşler aslında modacı. Dergileri Evo’s Angels çalışmalarını anlatmaya yarıyor. Şu an ekranlara gelen pek çok TV dizisinin kostümlerini hazırlıyorlar. Daha da ötesi o ekranda gördüğünüz kıyafetleri internet aracılığıyla isteyene satıyorlar. Alışveriş sitelerine girip, ‘şu dizide şu oyuncunun giydiği kıyafeti’ derseniz, tabii parasını da yatırırsanız sizin oluyor. Bu yöntemler özellikle Amerika’da çok yaygın. Bizde yeni başladı.

Kemal Sunal’ın yerini alacak tek oyuncu

Dijital Dünyanın Enleri
’nde yarın akşam 37 kategoride ödül dağıtılacak. Demek ki ödülleri almak için en az 37 ünlü kişi salonda olacak. Ee bu ödülleri en az 37 de ünlü kişi verecek. Bir de politikacı ve gazetecilerden oluşan büyük jüri var. Herhalde bu yüzden ‘Aman davetiyeniz yoksa sakın birinin peşine takılıp gelmeyin. Kapıda kalırsanız suçlu biz değiliz’ diyorlar. Haklılar da… Film galaları bu bozuk sistemin en güzel örneği. Yapımcı filmin galasına bin kişi davet ediyor oysa salonda iki bin kişi var ama bu kişilerin yarıdan fazlası davetli olmayan kişiler. Artist görürüm veya TV’de gözükürüm diyen uyanık kişiler. Bu arada gecenin sunucularını unutmayalım. Komedyen Metin Yıldız ile 2009 yılı Türkiye Güzeli Ayça Kuru… Metin bana göre hâlâ hak ettiği yerde değil. Filmler, diziler tamam da çok daha tepelerde olmalı. Çünkü Yıldız’da Allah vergisi bir yetenek görüyorum. Sanki komedyen olması için doğmuş. Kemal Sunal’ın yerini alabilecek tek oyuncu olarak görüyorum Metin’i… Diğer sunucu Ayça Hanım da maşallah çok yetenekli. Dans hocası mı dersiniz, konuşma ve davranış dili uzmanlığı mı? Yani bin tane marifeti olan çok şirin bir güzel kız. İleride ondan uzun uzun bahsedeceğim.

Bir konu daha var ki, benim gibi şeytanın avukatlığını meslek edinmiş biri için çok önemli. İstanbul’da son on yıl içinde onlarca beş yıldızlı otel açıldı değil mi? Özellikle havalimanına yakın olan semtlerde. Bu otellerin çoğu çok uluslu şirketlerin o bildiğimiz ünlü otelleridir. Hilton, Sheraton, Ramada, Holiday Inn gibi… Ama yarın akşamki ödül dağıtım töreni ve özel gece, yüzde yüz bizim olan Elite World Business Hotel’de olacak. Patronları ne Amerikalı ne Fransız ne de İngiliz… Resmen Vanlı kardeşlerin oteli. Kusura bakmayın askerliğimin bir bölümünü Van’da yaptığım için Van’a ve Vanlılar’a özel bir sempatim vardır. Elite World ismini duyunca sevindim ve gururlandım.

Aykut Işıklar / BUGÜN

 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR