Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞİŞLİ CİNAYETİNDE İŞİD BAĞLANTISI
ŞİŞLİ CİNAYETİNDE İŞİD BAĞLANTISI
Terör örgütü IŞİD’in finansörü, evden kaçan eşiyle aşk yaşadığını iddia ettiği arkadaşını aynı araçta görünce kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.
2 Kasım 2022, 18:19
 
İstanbul’da önceki gece işlenen cinayetin sırrı çözüldü. Hakkında IŞİD terör örgütüne finansörlük yaptığı gerekçesiyle arama kaydı bulunan Emrullah Kaya, evden kaçan eşini örgüt mensuplarından Muhammet Tek ile aynı araç içerisinde görünce önünü kesip kurşun yağdırdı. IŞİD terör örgütüne yardım ve üyelikten iki ayrı kaydı bulunan Tek hayatını kaybederken, Kaya kaçtığı Sultanbeyli’deki bir evde eşini öldürmek üzereyken yakalandı.
 
NİKÂHTAN SONRA KAÇTI
Şişli Gülbahar Mahallesi Galata Deresi caddesinde önceki gece 22.00 sıralarında, otomobilinin önü başka bir araç tarafından kesilen Muhammet Tek silahla vurularak öldürüldü. Tek’in otomobilinde bulunan bir kadın ise kaçırıldı. Olay sonrası harekete geçen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, öldürülen Muhammet Tek’in evli bir demir ustası, kaçırılan kadının ise eşini terk edip evinden kaçan 20 yaşındaki Berivan Kaya olduğunu tespit etti.
 
Araştırmayı derinleştiren polis olayın detaylarına da ulaştı. Cinayeti işleyen ve Berivan Kaya’yı kaçıran kişinin kocası Emrullah Kaya (26) olduğunu, küçük yaşta dini nikahla evlenen çiftin reşit olunca resmi nikah kıydıklarını ancak Berivan Kaya’nın resmi nikahtan bir süre sonra kayıplara karıştığını tespit etti. Eşinin, arkadaşı ve aile dostu Muhammet Tek’in yanında olduğunu öğrenen Kaya’nın, bir süre takip ettikten sonra önceki gece aynı araç içerisinde oldukları anda önlerini kesip olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.
 
EŞİNİ DE ÖLDÜRECEKTİ
Cinayet sonrası Sultanbeyli’de bir evde saklandığı tespit edilen Emrullah Kaya, eşi Berivan Kaya’yı öldürmesine dakikalar kala polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. Genç kadının kurtarıldığı operasyon sonrası Kaya’nın üç akrabasının daha gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Öte yandan Muhammet Tek’in 2017 ve 2019 yıllarında terör örgütü IŞİD’in İstanbul yapılanmasına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda örgüt üyeliği ve yardım yataklıktan gözaltına alındığı, arkadaşı olan katil zanlısı Emrullah Kaya’nın ise yine IŞİD finansörlüğünden hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR