Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALKALI'DA MAFYA USULÜ CAFE BASKINI
HALKALI'DA MAFYA USULÜ CAFE BASKINI
İstanbul Meydan Halkalı sitesin önünde bulunan Yeşilçam Vadi cafe'de silahlı çatışma meydana geldi. Kafenin kirasına zam yapmak isteyen yönetim işyerini bastı.Silahlar ,bıçaklar çekildi adeta bir mafya savaşını andıran görüntüler yaşandı.İddialara göre enaz 2 ağır yaralı vakası var.
19 Ağustos 2022, 11:34
 
Halkalı'daki  Meydan Halkalı sitesine dahil bir işyerinde meydana geldi. Yeşilçam Vadisi cafe sahipleri Halil Doğuç ve Fikret Palta ile sitenin yönetimini yeni alan ve Azeri oldukları iddia edilen bir grup cafeye güpegündüz silah bıçak ve sopalarla baskın yaptılar.
 
image
 
Site yönetimi ile cafe işletmecileri Halil Doğuç  arasında bir süredir kira zammı nedeniyle gerginlik olduğu öğrenildi.
 
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre mülkiyeti siteye ait olan Yeşilçam Vadi kafeye gelerek içeride müşteriler olduğu halde tartışmaya başlandı.
 
Hazırlıklı gelen yönetim,işletmeci Halil Doğuç ve Fikret Palta'ya ve personele saldırdı.İddialara göre saldırganlar arasında  site yöneticisi Burhan İnan'ın olayı koordine ettiği yönünde. Tartışmanın büyümesiyle kafe çalışanları ile gelen grubun diğer şahısları birbirlerini darp etmeye başladı.Silahlar ,sopalar bıçaklar çekildi ortalık kan gölü oldu.
 
image
 
Yönetici Burhan İnan'a destek olarak geldikleri iddia edilen Azeri oldukları öne sürülen grubun Yeşilçam Vadisi adlı kafe sahipleri dahil olmak üzere sopalı silahlı bıçaklı saldırı yaptılar.Adeta bir mafya savaşını andıran olayda iddialar ölümler olduğu yönünde fakat bu iddialar resmi olarak doğrulanmadı.
 
image
 
Olay yerinde ve üst aramalarında 4’ü ruhsatlı, 5’i ruhsatsız 9 adet tabanca 34 adet kovan ile 2 adet bıçak ele geçirildi. Her iki gruptan toplam 21 kişi de gözaltına alındı.
 
İDDİALARA GÖRE 2 ÖLÜ VAR
 
Çıkan silahlı çatışmada üçü ağır 21 kişinin yaralandığı öğrenildi,bölge kaynaklarından haberlere göre enaz iki ölüm vakası olduğu yönünde..Çıkan kavgayı ayırmakta zorlanan polislerin havaya ateş ettiği görüldü.
 
Görüntülerde dakikalarca süren kavgaya polisin havaya ateş ederek müdahale ettiği görülüyor.
 
SİLAH SESLERİ DUYULDUĞUMDA AŞAĞI DOĞRU KAÇTIK"
 
Olayın görgü şahidi Sevda Gül, "Kuzenimin doğum günü dolayısıyla kafeye davet etti. Buraya geldiğimde her şey normaldi. Bir anda ortalık karıştı. Biz anlam veremedik. Küçük çaplı bir tartışmaydı kontrol altına alınır diye düşündük. Sonra büyüdü ve silahlar patladı. Mekan işletmecileri insanları korumak için aşağı doğru götürmek istedi. Kapıda tekrar büyüdü mekana doğru geliyorlardı. Benimde içerde telefonum kayboldu saatlerdir onu bekliyorum. Silah sesleri duyulduğunda aşağı doğru kaçtık. Bize bir şey olmadı ama çok korktuk. Çocuklarımız çok korktu" dedi.
 
image
 
KAYMAKAMLIK’TAN AÇIKLAMA
Açıklamada, “Bugün saat 15.00 sıralarında ilçemiz Halkalı Caddesi’nde bulunan bir site içerisinde kavga ihbarı alınmıştır. Olay mahalline ivedilik ile güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilerek müdahale edilmiş aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavganın silahlı çatışmaya dönüştüğü tespit edilmiştir. Meydana gelen olayda yaralanan 13 şahıs 112 Acil Sağlık ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Yapılan çalışmalarda 8 şüpheli şahıs ve 7 adet tabanca ele geçirilmiş konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR