Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİTCOİN ÇETESİNE OPERASYON
BİTCOİN ÇETESİNE OPERASYON
Tosuncuk lakabıyla tanınan Mehmet Aydın’ın, ‘Çiftlik Bank’ vurgununu örnek alan bazı düzenbazlar, insanları Bitcoin üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile kandırdı. Bu yöntemle milyonlarca lira tokatlayan çeteye yönelik İstanbul merkezli 15 ilde operasyon yapıldı.
27 Şubat 2021, 18:17
 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şirketin dijital para Bitcoin üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para toplama yöntemi ile dolandırıcılık faaliyeti yürüttüklerini belirledi.
 
Ekipler, şüphelilerin dolandırıcılık eylemleri için "piramit yapı" kurduklarını, bu yöntemle çok sayıda vatandaşı mağdur ettiklerini belirledi.
 
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yeni üyelerin sisteme dâhil olmaları ile şüphelilerin bu kişiler üzerinden haksız kazanç temin ettiklerini tespit etti.
 
328 kişiyi dolandırarak, 1 milyon 270 bin 779 avro, 12 bin 000 dolar, 4 milyon 177 bin 374 lira haksız kazanç elde eden 37 şüpheliye İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya olmak üzere 15 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
 
Operasyonda 19 şüpheli yakalandı.Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR