Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR'DE SAĞNAK YAĞIŞ 2 CAN ALDI
İZMİR'DE SAĞNAK YAĞIŞ 2 CAN ALDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği'nin organizasyonunda Yeniköy mahallesinin boşaltılmasına karar verildiğini duyurdu. İzmir'de yaşanan felaket nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.
2 Şubat 2021, 19:49
 
 
İzmir'de başlayan sağanak yağışın ardından birçok ev ve iş yerini su bastı, selde bir kişinin daha cesedinin bulunmasıyla hayatını kaybeden kişi sayısının ikiye yükseldiği açıklandı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği'nin organizasyonunda Yeniköy mahallesinin boşaltılmasına karar verildiğini duyurdu. 
 
* Menderes ilçemize bağlı Yeniköy'deki sulama göletinde aşırı doluluk nedeniyle gelen su gövdeyi aşarak zarara neden oldu. Özel İdare tarafından yapılan ve geçtiğimiz yıllarda belediyemize devredilen sulama göletinin tehlike yarattığı ortaya çıktı.
 
* Gölette su tahliye çalışması devam ediyor. İzmir Valiliğimizin organizasyonunda Yeniköy mahallesinin boşaltılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediyemiz tüm kurumsal gücüyle bu tahliye operasyonunda görev almaya hazırdır.
 
Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın" uyarısı yapıldı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ise Foça’nın 30 yıldır bu yoğunlukta bir yağmur görmediğini, deniz sularının yükselmiş olmasının da etkisiyle yağmur ve sel sularının akış hızının düştüğünü söyledi.
 
image
 
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kamu çalışanlarının tam gün izinli sayılacağını açıklamıştı. Öte yandan Köşger, İzmir'e sadece 8 saatte bir aylık yağışın düştüğünü ifade etmişti.
 
Köşger, sel nedeniyle Menderes ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kentte sele kapılan araçtaki bir kişinin daha cansız bedenini ulaşıldı, ölü sayısı ikiye yükseldi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR