Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZGUNCUK KİLİSESİ SALDIRGANI CEZA ALDI
KUZGUNCUK KİLİSESİ SALDIRGANI CEZA ALDI
Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne saldırıda bulunarak kilise duvarına tırmanıp dış kapı üzerindeki haçı yerinden söken Mazlum Serin adlı şahıs, bir yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.
28 Aralık 2020, 14:57
 
Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne saldırıda buluna Mazlum Serin adlı şahıs, bir yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Kararın ardından Kilise Vakfı’nın avukatı tarafından basın açıklaması yapıldı.
 “Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda şüphelinin bu eyleme başkaları tarafından azmettirildiğine dair herhangi bir delile de ulaşılamaması nedeniyle, 17.06.2020 tarihli İddianame ile ‘İbadethanelere Zarar Verme’ suçundan yargılanması için kamu davası açılmıştır. İstanbul Anadolu 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2020/297 sayılı dosyasına kayıt sonrasında ilk duruşma 14.07.2020 tarihine bırakılmıştır. Bu aşamada Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Edvart Ayvazyan vekili Avukat Yasemin Bal da müştekinin davaya katılan olarak kabulü için gerekli dilekçeyi de mahkemesine ulaştırmıştır. Nitekim Avukat Yasemin Bal talebi doğrultusunda da katılan olarak kabulü sağlanmıştır.
 
Davanın ilk celsesine tutuklu sanık Mazlum Serin katılmış, savunma olarak ise; olayın anlık bir şey olduğunu, kalp ve şeker hastalığı nedeniyle böyle hareket ettiğini, yaptığı eylem nedeniyle çok pişman olduğunu, bu eyleminin altında yatan herhangi bir neden de olmadığını, hiçbir kişi ya da yapıyla bağının olmadığını, tüm dinlere saygılı olduğunu, ne Ermenilere ne de Hristiyanlara husumeti olmadığını, verdiği zararı da karşılamaya hazır olduğunu ifade etmiştir.
 
image
 
Mahkeme tarafından sanık Mazlum Serin'in savunmalarına itibar etmedi. 
 
Sanığa önce 1 yıl hapis cezası verilmiş ancak ilgili dini inanışı benimseyen toplum kesimini tahkir amacıyla işlediğine kanaat getirilerek cezası artırılmış ve netice itibarıyla 1 Yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Hakim hükmünü verirken sanık lehine takdiri indirim sebeplerini uygulamamıştır. Yine sanığın ileride suç işlemeyeceğine ilişkin mahkemeye kanaat gelmediğinden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı da verilmemiştir. Hapis cezası paraya çevrilmemiştir. 
 
Ayrıca bir kısım kamusal haklarından mahrum bırakılmasına ve yurt dışına çıkış yasağı kararının devamına karar verilmiştir. Olayın üzerinden iki ay bile geçmeden savcılık suçluyu derhal yakalamış, mahkeme tutuklamış ve yargılamasını yaparak cezasını hiçbir indirim uygulamaksızın vermiştir. Türk adaletine olan güvenimiz perçinlenmiştir.”
 
 Edvart Ayvazyan başkanlığındaki Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı da bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayarak destek veren herkese teşekkür ederek “İnşallah bu olaylar bir daha tekrarlanmaz. Kişi ilgili yasalar gereği tahliye edilse de bir yıl dört ay hapis cezası almıştır. Yaklaşık iki aydır da tutukludur. Bundan sonra herhangi bir suç işlediğinde bu ceza da ilave olacaktır. Artık her önüne gelen dini ibadethanelere bir zarar verirken durup düşünmeli alacağı cezayı.” yorumunda bulundu. Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR