Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİ GENÇ SAMSUN'DA ÖLDÜRÜLDÜ
SURİYELİ GENÇ SAMSUN'DA ÖLDÜRÜLDÜ
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki grup arasında çıktığı iddia edilen kavgada bıçakla yaralanan Suriyeli genç hayatını kaybetti.
15 Eylül 2020, 21:58

 

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde fırın işçisi olarak çalışan Suriyeli mülteci Eymen Hammamı (16) bir grup tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki grup arasında çıktığı iddia edilen kavgada bıçakla yaralanan Suriyeli genç hayatını kaybetti.
 
Atatürk Mahallesi Gençlik Caddesi’nde iki grup arasında kavga çıktığı iddia edildi. Kavgada bıçakla yaralanan Suriyeli 16 yaşındaki Eymen Hammamı kaldırıldığı Vezirköprü Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
 
Olayla ilgili şüpheli Z.Ç. gözaltına alındı. 
 
Olayın görgü tanığı ve Eymenh’in ağabeyi İbrahim Hammamı Evrensel’e konuştu. Ağabey, “Dört kişi arabayla önümüzü kesti. Bize ırkçı küfürler ettiler. Sonra gidip 20 kişi döndüler. Kardeşimi vuranlar ceza alsın, adalet yerini bulsun. Eymenh hepinizin kardeşidir, öyle düşünün”dedi.
 
“50 TL YEVMİYEYE FIRINDA ÇALIŞIYORDU”
Kardeşine birden fazla bıçak darbesi geldiğini belirten İbrahim Hammamı, “Saldıranların hepsi gençti. Daha önce görmüşlüğümüz var ama hiç sorun yaşamadık. Biz 9 yıldır Samsun’da yaşıyoruz. Kimseyle sorun yaşamadık. Misal benim eşim Türk. Eymenh gül gibi çocuktu. Bunu yapanlar cezasını alsın, adalet yerini bulsun. Kardeş acısı zordur, o hepinizin kardeşi, öyle düşünün” ifadelerini kullandı.
 
Göç sonrası kardeşiyle mecburen fırınlarda çalışmaya başladıklarını anlatan ağabey Hammamı, “Eymenh 4 yıllık işçiydi. Ben 70, Eymenh 50 TL yevmiye alıyordu. Akşama kadar çalışıyor, akşamları da gençlik spor merkezinde kursa gidiyordu” diye konuştu.
 
Altı kardeş olan Hammamı ailesinde anne ve babalarının çok kötü durumda olduğunu belirten İbrahim Hamamı, “Otopsi sonuçlarını bekliyoruz. Yarın cenazeyi otobüsle Vezirköprü’ye götürüp orada toprağa vereceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR