Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZETECİ KATİLİ IŞİD'Lİ TUTUKLANDI
GAZETECİ KATİLİ IŞİD'Lİ TUTUKLANDI
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Suriye'ye kaçtı" dediği Azadiya Welat Gazetesi çalışına Kadri Bağdu ve Kobanê eylemleri sırasında öldürülen  Yusuf Güldiren'nin katil zanlısı şüphelisi Ercan Güler’in Adana'da yaşadığı ortaya çıktı.
10 Ağustos 2015, 07:02

 

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Suriye'ye kaçtı" dediği Azadiya Welat Gazetesi çalışına Kadri Bağdu ve Kobanê eylemleri sırasında öldürülen  Yusuf Güldiren'nin katil zanlısı şüphelisi Ercan Güler’in Adana'da yaşadığı ortaya çıktı.

Ailelerin yakalanması için defalarca savcılığa dilekçe verdiği şüpheli Ercan Güler, 30 Temmuz tarihinde IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

IŞİD’in Kobanê'ye saldırısını protesto etmek amacıyla Adana'da düzenlenen protesto eylemleri sırasında Yusuf Güldiren öldürülürken, kısa bir süre sonra da Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu sabah saatlerinde gazete dağıtığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu 14 Ekim'de hayatını kaybetmişti.

Adana'da yaşayan Ercan Güler isimli kişinin IŞİD üyesi olduğu ve cinayetle bağlantılı olduğuna dair ailelerin 10 ay boyunca verdiği bir çok dilekçeye rağmen herhangi bir işlem yapmapan Adana Emniyet Müdürlüğü, Ercan Güler'in ailesiyle birlikte Suriye'ye gittiğini kayıt altına almıştı. Güler ve Bağdu cinayetlerin ilişkin hakkında herhangi bir soruşturma açılmayan Ercan Güler'in, 27 Temmuz tarihinde Seyhan ilçesinin Gürselpaşa Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı ve 30 Temmuz tarihinde IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığı ortaya çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında 'Suriye'ye gittiği' ileri sürülen Güler'in bu süre içinde Adana'da yaşadığı ortaya çıkarken, Yusuf Güldiren cinayetine ilişkin bir defa ifadesi alınan Güler'in, ifadesinde Adana'daki eylemlerin Kadri Bağdu tarafından organize edildiği ve polislerden Bağdu'nun tutuklanmasını istediği öğrenildi. 

‘SAVCILIĞA DEFALARCA DİLEKÇE VERDİK’
Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, Ercan Güler ve kardeşlerinin Kadri Bağdu cinayeti ile bağlantısı olduğuna dair savcılığa defalarca dilekçe verdiklerini ancak savcılığın, Bağdu cinayeti ile ilgili takipsizlik kararı verdiğini söyledi. Bek, Ercan Güler ve kardeşlerinin Bağdu ve Güldiren cinayetleri ile ilgili bağlantılarının deşifre edilmesi ve bunlara yardım eden herkesin açığa çıkarılması gerektiğini ifade etti. IŞİD yandaşları tarafından öldürülen Yusuf Güldiren cinayeti ile ilgili şüpheli sıfatı ile polis tarafından gözaltına alınan Ercan Güler'in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını hatırlatan Bek, daha sonra polis tutanaklarında Ercan Güler’in ailesi ile birlikte Suriye’ye kaçtığı ve IŞİD’e katıldığı yönünde ifadeleri yer aldığını söyledi. Daha önce defalarca savcılığa bu kişi hakkında dilekçe verdiklerini ancak hiç birinin işleme alınmadığını söyleyen Bek, Ercan Güler hakkında ulaşılan onca kanıta rağmen hiçbir işlem yapma gereğinin duyulmadığını kaydetti. IŞİD’e göstermelik operasyonlar yapıldığını vurgulayan Bek, Ercan Güler'in, Bağdu ve Güldiren cinayetleri ile ilgili hakkında işlem yapılması gerektiğini kaydetti. 

‘BAĞDU VE GÜLDİREN CİNAYETLERİNDEN YARGILANMASI GEREKİR’
Gazeteci Bağdu’nun öldürülmesi  öncesinden IŞİD tarafından öldürülen Yusuf Güldiren soruşturma dosyasında bir ifadeye tanık olduklarını ifade eden Bek, “Ercan Güler’in Talip Güler, Bağdu’nu öldürülmesi  öncesinde polise verdiği ifadesinde mahalledeki olayları Gazeteci Bağdu’nun organize ettiğini, dükkânların yakılması gibi diğer olayların gençlerle organize ettiğini beyan edip, Gazeteci Bağdu’nun tutuklanması halinde bu olayların son bulanacağını dair polislere şikâyet etmişti.
Polis tutanaklarında Ercan Güler’in yakınlarına ve çevresinde Kadri Bağdu cinayetinin kendisinin üzerine yıkılmak istenildiğini ve bu sebeple ailesi ve kardeşleri ile birlikte Suriye’ye kaçtığı belirtilmişti” dedi. 

‘GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPACAĞIZ’
Ercan Güler ve kardeşlerinin Bağdu cinayeti ile olan bağlantılarının ortaya çıkması için gereken hukuki işlemleri başlatacaklarını söyleyen Bek, Bu kişilerin Bağdu ve Güldiren cinayetlerinden yargılanması gerektiğini ifade etti. (DİHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR