Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU DEFA KARADA ÖLDÜLER
BU DEFA KARADA ÖLDÜLER
Balıkesir'in Havran ilçesinde bu sabah, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bir minibüs kaza yaptı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e çıkarken, ölenler arasında Suriyelilerin Yunanistan’a geçmesini organize eden bir Türk vatandaşının da olduğu belirtildi.
8 Ağustos 2015, 13:54
 
BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıları taşıyan minibüs devrildi. Kazada 11 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.
 
Kaza bugün saat 09.00 sıralarında, Balıkesir-Havran Karayolunun Amasçakılı mevkisinde meydana geldi. Balıkesir yönünden Edremit yönüne doğru giden 34 JV 4635 plakalı minibüs, yokuş aşağı inerken kontrolden çıktı. Kapasitesinin çok üzerinde yolcu bulunan minibüs, yol kenarındaki istinat duvarına çarpıp takla attı. Kazada minibüste bulunan Suriyeliler'den 11'i ölürken 29 kişi yaralandı.

YUNAN ADALARINA GEÇMEK İSTİYORLARDI 

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, Suriyeli sığınmacıları taşıyan minibüsün istinat duvarına çarpıp devrilmesi sonucu 11 kişinin öldüğü kazada, yaralı sayısının 29 olduğu bildirildi. Balıkesir-Havran Karayolu'nun Edremit'e 22 kilometre mesafedeki Amasçakılı mevkisinde meydana gelen kazada minibüste bulunan Suriyeliler'den 8'inin olay yerinde, 1'inin de kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği belirtildi.

image
ÖLENLERİN HEPSİ ERKEK

Yaralılardan 18'i Edremit Devlet Hastanesi, 5'i Edremit Körfez Hastanesi, 5'i Balıkesir Devlet Hastenesi, 3'ü Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Büyük bölümü erkek olan yaralıların, durumlarının ağır olduğu, hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi. Ölen Suriyelilerin tamanının erkek olduğu belirtildi.
Sığınmacıların İstanbul'dan yola çıkıp, Yunan Adaları'na geçmek için Ayvalık sahillerine ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi.

Ölülerin arasında şöför olduğu sanılan 1 Türk vatandaşı da var.

1 KADIN İLE 2 ÇOCUK YARALILAR ARASINDA

Kazada yaralanan, aralarında Ruşen Ş. adlı kadın ile 2 çocuğun da bulunduğu 29 kişinin ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Edremit'te tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olanlardan 2'si Manisa Devlet Hastanesi'ne, 1'i Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazada ölen ve yaralanan Suriyelilerin, kendisi de kazada yaralanan Türk vatandaşı 23 yaşındaki Celal B.'nin yönetimindeki minibüsle İstanbul Aksaray'dan yola çıkıp, Yunan Adaları'na geçmek için Ayvalık sahillerine ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi. Yaralılar arasında bulunan kadın Ruşen Ş.'nin de Suriye asıllı Türk vatandaşı olduğu, organizatör olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.


Hilmi DUYAR - Sefer TALAY - Ahmet ERTAN / HAVRAN (Balıkesir), (DHA)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR