Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İHMAL YİNE CAN ALDI
İHMAL YİNE CAN ALDI
Kağıthane'de bir inşaatın temel güçlendirme çalışmasında kullanılan iş makinasının dışarı taşınması sırasında yaşanan kazada, vinç operatörü Fatih Fidan hayatını kaybetti.
21 Nisan 2015, 16:08

 

Kağıthane'de bir inşaatın temel güçlendirme çalışmasında kullanılan iş makinasının dışarı taşınması sırasında yaşanan kazada, vinç operatörü Fatih Fidan hayatını kaybetti.

Rezidans inşaatının 20 metrelik temelinde yaşanan kazayı gören tanıklar, "Taşımada kullanılan vinç, iş makinasının ağırlığına dayanmadı" dedi.

Çeliktepe Mahallesi Buhara Sokak'ta saat 10.00 sıralarında yaşanan kazada, işi biten ankraj makinasını dışarıya çıkarmak için vinç çağrıldı. Olay yerine vinç getiren 47 yaşındaki Fatih Fidan, makineyi bağladı. Daha sonra vincin üzerindeki kumanda bölümüne çıkan Fatih Fidan, makinayı 20 metreden yukarıya çekmeye başladı. Bu sırada ağırlığın etkisi ile vinç, kaldırdığı iş makinası ile temele düştü. İnşaat çalışanları hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları muayenede, Fatih Fidan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı olay yerinde araştırma yaptı. Daha sonra cenaze itfaiyeciler tarafından başka bir vinçle temelden çıkarılarak, cenaze İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

VİNCİN DEVRİLME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Vincin devrilme anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde vinç operatörünün vincin üstüne çıkması ve vinci hareket ettirmesi görülüyor. Daha sonra ağırlığın etkisi ile dengesini kaybeden vinç inşaatın temeline düşüyor. Vincin düştüğünü gören vatandaşlar da kaza yerine koşuyor.

Görgü tanığı Kenan Başpınar, "İnşaatın temelinden iş makinasını çekerken vinç ağırlığa dayanamadı. Bu sırada 20 metreden temele düştü. Vinç operatörü hayatını kaybetti" dedi.  Bir mahalle sakini de, "Sabahleyin inşaatta çalışma yapmak için vinç geldi. Vinç daha çalışmaya başladığı ilk hamlede devrilerek aşağıya düştü. Vincin ayaklarından biri tam oturmadığı için dengesini sağlayamadı. Ağırlığa da dayanamayınca devrildi" diye konuştu. (DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR