Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİ GELİNLE ÇARPTILAR
SURİYELİ GELİNLE ÇARPTILAR
Suriyeli dolandırıcılar Türkiye’deki emeklileri gözüne kestirdi. Dolandırıcı Suriye’den getirdiği karısını kardeşim diye tanıtıp eşini Hataylı bir emekliye sattı. Uyanık gelin düğün gecesi altınları ve paraları alıp ortadan kayboldu.
17 Haziran 2014, 06:24

 

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler para kazanmak için akıl almaz dolandırıcılık yollarına başvurmaya başladı. Suriyeli gelinin ilk kurbanı Hataylı H.K. oldu. Eşini 4 yıl önce kaybeden H.K, ikinci baharını yaşamak istedi.

Araya giren akrabaları Suriyeli

bir kadın buldu. Suriyeli N.A. ile görüşen ve evlilik kararı alan adam, hemen düğün hazırlıklarına başladı. N.A’nın abisi olarak kendisini tanıtan T.A, düğünün bir haftada olmasını istedi. Hazırlıklara hız verdiklerini anlatan H.K, “Abisi olarak bildiğim kişi beni köşeye çekerek kardeşiyle yapacağım evlilik karşılığında benden 10 bin TL istedi” dedi.

İstekler sonradan geldi

 Bankadaki birikiminden 10 bin TL çekerek T.A’ya verdiğini söyleyen H.K, mahalledeki cami hocasına imam nikahlarını kıydırdıklarını ve artık N.A. ile birlikte yaşayacakları eve geldiklerini söyledi. H.K, sonrasını şöyle anlattı: “Nikahın ardından eve geldik. Kısa bir süre sonra benden lavaboya gitmek için müsaade istedi. Kapının açıldığını duydum. Bir baktım gecelikle dış kapıdaki arabaya binip gitti. Bir de sonra öğrendim ki abisi olan kişi aslında kocasıymış.”

İki haftada emeklilik gitti

“Her istediklerini yapmaya çalıştım” diyen H.K, emekli maaşıyla bankada biriktirdiği 60 bin liranın 15 gün içinde bittiğini vurguladı.
T.A. tarafından sürekli aranarak eve çağırıldığını belirten H.K, evin bütün masraflarını da kendisinin karşıladığını ifade etti.

Suriyeli gelin sayısı

Suriyeli gelin sayısı şaşırtıcı boyutlara ulaştı. 2013 verilerine göre 2002 ile 2012 yılında Suriyeliler ile evlenen kişi sayısı bin 810 iken, 2013'te bu sayı 3 bin 683'e yükseldi. Suriyeliler ile evlenen toplam kişi sayısı 5 bin 493 oldu.

İLÇELER VE KÖYLER HUZURSUZ

Türk Ka­dın­lar Bir­li­ği An­tak­ya Şu­be Baş­ka­nı Ne­si­me Yük­sel Me­lek, Ha­ta­y’­da Su­ri­ye­li kız­lar­la ya­pı­lan ev­li­lik­le­rin faz­la­lı­ğı­na dik­kat çek­ti.
Ge­nel­lik­le Su­ri­ye­li­le­r’in emek­li­le­ri ter­cih et­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Me­lek, bir­çok ki­şi­nin bu ev­li­lik­ler­den do­la­yı mağ­dur ol­du­ğu­nu sa­vun­du.
Me­lek, “Ö­zel­lik­le Ha­ta­y’­ın Rey­han­lı, Kı­rık­han il­çe­le­ri ile köy­ler­de bu tarz in­san­la­rı do­lan­dır­mak ama­cıy­la ya­pı­lan ev­li­lik­ler olu­yor. İn­san­lar te­dir­gin ol­ma­ya baş­la­dı. Her­ke­se şüp­hey­le ba­kı­lı­yo­r” di­ye konuştu.

FATMA EREN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR