Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESENYURT'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU
ESENYURT'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İstanbul Narkotik Polisi, okul önlerindeki uyuşturucu ticaretini haberleştirmesinin ardından denetimlerini artırdı. Esenyurt'ta okul önlerinde uyuşturucu satan zehir tacirlerine helikopterli baskın düzenledi.
20 Mayıs 2014, 09:28

 

Esenyurt'ta bin polisin katıldığı uyuşturucu operasyonu polis kamerasına saniye saniye yansıdı. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce Esenyurt'ta okul önlerinde uyuşturucu satan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı.Çocuk Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalarda uyuşturucu satıcılarının bazı mahallerde yoğunlaştığı belirlendi.

ZEHİR TACİRLERİ ADIM ADIM İZLENDİ

Operasyona yaklaşık bin polis katıldı. Mahalledeki bazı ailelerin çadırlarda kalması nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, yolları iş makineleriyle kapattı. Helikopterle de operasyon bölgesi anbean izlendi.Adreslerde ve açık alanda aramalar neticesinde 992 gram bonzai, 17 gram eroin ve 150 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

OPERASYON FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI

Uyuşturucu satışından ele geçirildiği değerlendirilen 12 bin 500 TL paraya da el konuldu. Operasyonda 20'si kadın ve çocuk olan 30 kişi gözaltına alındı.Helikopter kamerasına yansıyan görüntülerde polisin baskın yapılacak bölgeye gidişi ve kaçmaya çalışan bazı şüphelileri sokak ortasında gözaltına alması yer alıyor. Adreslerde yapılan aramalar ve uyuşturucu bulunma anları, emniyetin paylaştığı görüntüler arasında bulunuyor. Aramalarda polisin, çevreye atılan uyuşturucuları bulması ve uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen paraları bulması da polis kameralarına yansıyor.

6 ÇOCUK KORUMAYA ALINDI

Yapılan operasyonda gözaltına alınan bazı şüphelilerin çocukları koruma altına alındı. Suça karıştıkları belirtilen ailelere ait 6 çocuğun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na teslim edildiği ifade edildi.

Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 3'ü 18 yaşından küçük
16 kişi tutuklandı.

45 kilo eroin Leydi’den kaçmadı

Kırıkkale polisi, şüpheli lüks bir otomobili çevre yolunda durdurdu. Ekiplerin narkotik köpeği Leydi'nin de yardımıyla otomobilde yaptığı aramada, özel düzeneklerle yerleştirilmiş halde 45 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak A.B. isimli şahıs gözaltına alındı.
 
BUGÜN manşetine böyle taşımıştı

Bugün Gazetesi’nin geçtiğimiz hafta İstanbul Sultangazi’deki okul önlerinde uyuşturucu satışı ile ilgili haberi kamuoyunda yankı uyandırdı. Haberde Uğur Mumcu Mahallesi Nene Hatun Anaokulu ile 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun hemen yanındaki tezgah tabir edilen bir mekanı yakın takibe alınarak 13-14 yaşlarındaki çocuklara nasıl bonzai satışı yapıldığını net bir şekilde ortaya konmuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR