Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASANA'DA TACİZCİ ÖĞRETMENE 47 YIL
ASANA'DA TACİZCİ ÖĞRETMENE 47 YIL
Adana Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen 37 yaşındaki Ufuk K.’nin, öğrencileriyle cinsel ilişkiye girdiği ihbarını alan Ahlak Bürosu polisleri, mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takip başlattı.
6 Mayıs 2014, 11:19

 

ADANA’da 2 kız öğrencisini evine götürüp Cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan tarih öğretmeni 1 çocuk babası Ufuk K. hakkında esasa ilişkin mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanığa ’nitelikli cinsel istismar’ ve ’hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 47 yıl hapis cezası istedi.

Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen 37 yaşındaki Ufuk K.’nin, öğrencileriyle cinsel ilişkiye girdiği ihbarını alan Ahlak Bürosu polisleri, mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Ufuk K.’yi takibe alan polis, şüphelinin öğrencileriyle farklı günlerde kendi evinde buluştuğunu belirledi. 14 Haziran 2012’de öğrencilerden o dönem 15 yaşındaki D.N.’nin öğretmeninin evine girdiğinin tespiti üzerine polisler, harekete geçti. Eve baskın yapan polis, Ufuk K.’yi öğrencisine istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı. Öğrencilerden o dönem 15 yaşındaki M.B.’nin de evine girip çıktığı belirlenen öğretmen, 2 kız öğrencisine cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen öğretmen hakkında ’çocukların nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

RUH SAĞLIKLARI BOZULDU

Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve duruşmalarda suçlamaları reddeden Ufuk K., "Öğrenciler Kitap almak için benim evime geldi. Öğrencilerin baskı altında ifade verdiklerini düşünüyorum. Hakkımdaki cinsel istismar suçlamasını kabul etmiyorum" dedi. Pedagog nezaretinde ifade veren ve alınan raporda ruh sağlığının bozulduğu saptanan öğrencilerden D.N. ise, "2 ya da 3 kez cinsel ilişkiye girdim. Cinsel ilişkinin tam olarak gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum. Şikayetçi değilim, bundan sonra da duruşmalara katılmak istemiyorum" diye konuştu. Diğer kız öğrenci M.B. ise sanıktan şikayetçi oldu.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKACAK

Sona yaklaşan yargılamada Cumhuriyet Savcısı, sanık Ufuk K. hakkında esasa ilişkin mütalaasını verdi. Mağdur M.B. ve D.N.’nin öğretmenleri ile evlerinde görüştüklerini ve birden çok cinsel istismara uğradıklarını iddia eden Cumhuriyet Savcısı, sanığa ’nitelikli cinsel istismar’ ve ’hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 47 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Sanık avukatı ise esas hakkında savunma yapmak için süre istedi. Sanık avukatının talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR