Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERT AYDIN'IN KATİLİ YAKALANDI
MERT AYDIN'IN KATİLİ YAKALANDI
Kars'ta öldürülen Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Suçunu itiraf eden ismi açıklanmayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
12 Nisan 2014, 06:59

 

Kars'ta öldürülen Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Suçunu itiraf eden ismi açıklanmayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlı hakkında gerekli açıklamayı yarın yapacağını ifade eden Kars Valisi Eyüp Tepe, güvenlik nedeniyle şahsın Erzurum'a gönderildiğini belirtti. Vali Tepe konuyla ilgili şunları söyledi:

"1 haftadır Kars gündemini meşgul eden faili bugün akşam saatlerinde yakaladık. Tabi ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin güvenliği açısından hem ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Şu an Erzurum'a varmıştır veya varmak üzeredir. Olayla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz ama en azından Mert'in katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ben her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

HABER MERT'İN YAKINLARINI SEVİNDİRDİ

Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması haberini, yakınları sevinçle karşıladı. Mert'in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu şunları söyledi:

"Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Benim Mert'in bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Ben hep demiştim benim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık Mert de huzurlu, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz" dedi.

Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, yürekli yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

(HATIRLATMA) POLİS İHBARDAN İHBARA KOŞTU

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığından bu konularda deneyimli 5 kişilik bir ekibin Kars'a gelerek çalışmalara başladığını anımsatan Vali Eyüp Tepe, çocuğun tırnağından, kan ve dokularından alınan örneklerin Adli Tıp'a gönderildiğini, kentteki Mobese kayıtlarını yine Ankara'dan gelen 2 uzmanın diğer görevlilerle birlikte incelediğini bildirdi. Polisin delilden suçluya ulaşma yöntemini uyguladığını ifade eden Vali Eyüp Tepe, 3 günden beri sokaklarda tepki eylemi veren vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Öte yandan özellikle kadın ve çocuklar, Mert'in öldürülme olayının ardından Polise ihbar yağdırıyor. Alınanı her ihbarı değerlendiren ekipler, dün gece boyunca metruk binala, inşaatlar, kale surlarında ve yıkılan insanlık anıtı çevresinde şüpheliyi aradı. Ancak gün doğumuna kadar devam eden aramalarda herhangi bir ize rastlanamadı

Bedir ALTUNOK / KARS


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR