Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEHMET'İ VURAN KAPSÜL TESLİM EDİLDİ
MEHMET'İ VURAN KAPSÜL TESLİM EDİLDİ
Diyarbakır'da BDP mitinginin ardından çıkan olaylarda başından yaralanan Küçük Mehmet'in soruşturmasında skandal bir gelişme yaşandı. En önemli delil olan kan izleri bulunan gaz kapsülü Mehmet'in ailesinde çıktı.
28 Mart 2014, 09:10

 

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 3 gün önce Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı.

İçişleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının hem adli hem de idari soruşturma başlattıklarını duyurduğu olayın en önemli delili olan ve üzerinde kan izleri bulunan gaz kapsülünün hâlâ ailede olduğu ortaya çıktı. Ailenin, Diyarbakır Baro Başkanlığı’na teslim ettiği kapsül, dün savcılığa iletildi.

Kardeşini hastanelik eden gaz kapsülünü Diyarbakır Baro Başkanlığı’na teslim eden Murat Ezer dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Silvan’da yapılan seçim mitingi sonrasında birtakım olaylar çıkmış, bu olaylar sırasında 10 yaşındaki kardeşim kafasına isabet eden gaz fişeği ile ağır yaralanmıştır. Halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisine devam edilmektedir. Olay sonrasında ve olay yerinde bulunan bazı kişiler, kardeşimin yaralanmasına sebep olan gaz fişeğini alarak bizlere teslim etmişlerdir. Bizler de hem kardeşimin tedavi süreci ile ilgilendiğimiz hem de bu delilin karartılmasından şüphe duyduğumuz için henüz savcılığa teslim edemedik. Bu konuda baronuzdan hukuksal sürecin takip edilmesi konusunda bizlere yardımcı olmasını talep etmekteyiz.”

Ailenin başvurusu üzerine Diyarbakır Baro Başkanlığı, cumhuriyet savcılığına başvurdu. Baro, Mehmet Ezer’in ağabeyinin kendilerine başvurduğunu belirterek, “Gaz fişeği kapsülü üzerinde gözle yaptığımız inceleme sonucunda kan izleri tespit edilmiş ve fotoğraflanmıştır.” açıklaması yaptı. Baro savcılığa verdiği dilekçede, mağdurdan kan örnekleri alınmasını, gerekli kriminal incelemenin yapılması için gaz fişeği kapsülünün Adli Tıp Kurumu’na ayrıca bağımsız ve tarafsız kurum ve kuruluşlara gönderilmesini istedi


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR