Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARAVAN KAMPLARI POPÜLER OLDU
KARAVAN KAMPLARI POPÜLER OLDU
Dünyayı etkisi alan koronavirüs ülkemizide terketmiyor. Tatil alışkanlıklarımızın çoğunluğunu değiştirmek zorunda kaldık... Virüsten korunmak için sosyal mesafe kurallarını dikkate aldığımız bu dönemde kış bitiyor ve bahar yaklaşıyor. Hayallerini kurduğumuz kalabalık tatil planlarını da rafa kaldırdık. Virüsün kesin tedavisinin ne zaman bulunacağı henüz bilinmezken hem kalabalıktan uzak olması hem de doğayla iç içe olma imkanı vermesiyle çadır ve karavan tatilleri popüler oldu...
7 Şubat 2021, 19:09
 
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlar gereğince ülke genelinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını evinde geçirmek istemeyen vatandaşlar, karavanları ile yola koyuldu.
 
Hem İstanbul’a yakın olması hem de eşsiz doğası ve seyrine doyumsuz manzaralarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan doğal alanlar karavanı olanlar tarafından ilgi görüyor..
 
'DOĞA İLE İÇİÇE OLMAK KEYİFLİ'
Artık insanlar artık daha fazla doğada ve kendine özel alanlarda vakit geçiriyorlar. Kamp alanında hiç kimsenin müdahale etmediği, kendi özel eşyalarımızla kalabileceğimiz bir yerde kalmak tercih  nedeni oldu.
 
image
 
'İSTANBUL'A YAKIN OLMASI NEDENİYLE TERCİH ETTİK'
Uzun yıllardır karavanı ile kamp yaptığını söyleyen Alp Yalçıner, "Pandemi döneminde karavana olan ihtiyaç daha da arttı. Özellikle otellerdeki kısıtlamalar ve kalabalık noktalardan kaçma düşüncesi karavan tercihimizdeki en önemli etkenlerden birisi oldu.
 
Bu tip alanlarda hem doğa ile iç içe olmak hem de karavanda evimizin konforunda yaşayabilmek karavan tercihimizdeki diğer etken. Türkiye’de kamp noktalarının artması gerektiğini düşünüyorum. Karavanımız olduğu için bu durumu daha sıkı takip ediyoruz.
 
Bundan 2 yıl öncesine göre çok artış var sayılarda. Biz bunu gittiğimiz yerlerde de görüyoruz. O yüzden böyle yerlere çok ihtiyaç var. Poyrazlar Gölü gibi eşsiz doğa ve manzaranın içerisinde böyle bir karavan kamp alanının kurulmuş olmasından çok mutluyum.
 
İstanbul yakın olması burayı tercih etmemizdeki en önemli sebeplerden birisi. Bir de bu durum doğa ile birleştiğinde ve sokağa çıkma kısıtlamasının da eklenmesi ile vaktimizi burada geçiriyor olmamız çok güzel bir şey. Burada olmaktan mutluyuz. Karavan hayatı güzel bir hayat” ifadelerini kullandı.
image
 
Karavanla yolculuğa çıkmaya karar verdiniz fakat nasıl olacağını bir türlü kafanızda oturtamıyorsanız artılar ve eksilerden söz edelim…
 
Karavanla seyahat ederken kesinlikle daha fazla turistik mekan, tarihi yer görürsünüz… Gezeceğiniz bölgenin en meşhur ve en yerel lezzetlerini tadarsınız. Doğayla daha fazla iç içe olur ve kalabalıktan uzaklaşırsınız… En önemlisi özgür olur ve bir yere bağımlı kalmazsınız… Gelelim zorlu yanlarına. Eğer lüks otellerde tatil yapmaya alışkınsanız, ufak bir alanda tüm ihtiyaçlarınızı gidermek gözünüzü korkutuyorsa, soğuk duş, ütüsüz kıyafetlerden rahatsız oluyorsanız, uzun süre ağır bir araç kullanmanın yorucu olacağını düşünüyorsanız karavanla tatil yaparken biraz zorlanabilirsiniz. Ama doğru donanımla, doğru araçla, doğru kişilerle, doğru zamanda yola çıkarsanız karavan tatili oldukça keyifli!
 
İSTANBUL'A YAKIN KAMP YAPILABİLECEK YERLER
 
Ormanya’yı ziyaret edip kamp yap
 
Ballıkayalar Kanyonunda Tırmanış yap
 
- Beş Kayalar Tabiat parkını gez
 
-Gölcük Eriklitepede Kamp yap
 
- İnönü Yaylasında Kamp Yap
 
-Kartepe Zirveye Kuzu yayladan yürüyüş yap, zirveye çıkıp kayak yap
 
-Kefken Pembe Kayalıkları gör
 
Kerpe ceneviz kalesinde yüz
 
Kurtuluş Savaşı Siperlerini gör
 
Nicomedia Su Kemerleri
 
Sardala Koyunda kamp yap
 
Yağcılar köyü Roma yolundan yürü
 
Yuvacık Barajında Kamp yap, alabalık tesislerini gez
 
Sapanca Gölü’nün karşısında kamp yap
 
Kefken Ömerli köyünde ve Sarısu’da kamp yap
image
 
TÜRKİYE’DE TAVSİYE EDİLEN BAZI ROTALAR
 
1- Azmakbaşı Camping | Muğla
 
2- Gargara Kamp | Asos
 
3- Akyaka Orman Kampı | Muğla
 
4- Önder Camping | Kuşadası
 
5- Kapadokya Kaya Camping
 
6- Ada Camping | Cunda
 
7- Salda Gölü-Yeşilova | Burdur
 
8- Kaş Camping | Antalya
 
9- Fethiye Hisarönü Evcan Camping
 
10- Andriake Camping | Antalya
 
11-Hipo Camp | İzmir
 
12-İzmir Sazlıca

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR